Hanneke Rouw - Cellosuites van Bach (Suite II en Suite III)

16 oktober, Cultureel Centrum no 11 in VALTHERMOND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hanneke Rouw speelt Cellosuites van Bach op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu...

Lees meer

Hanneke Rouw speelt Cellosuites van Bach op een Duitse cello (begin 20e eeuw).

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Een competitie voor jong klassiek talent in Nederland. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven (België). Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Stephen Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de cello suites van Bach en de sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Prokofjev en Debussy. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Russische pianistes Masha Galperina en Sofia Vasheruk.

Masha Galperina heeft meerder prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs bij het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft zij gesoleerd bij onder andere het orkest van het Oosten. Sofia Vasheruk is semi-finalist van de prestigieuze Koningin Elisabeth wedstrijd (België), prijswinnaar van verschillende concoursen zoals de André Dumortier International Piano Competition (België) en de Young Pianist Foundation Piano Competition (Nederland) en soliste bij verschillende orkesten waaronder het Russisch Nationaal Orkest.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 16 oktober 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.50

Waar is het?

Cultureel Centrum no 11
Zuiderdiep 505
7876 BE VALTHERMOND
www.ccno11.nl

€ 15,50