Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk

12 juni, Dorpscultuurhuis De Spylder in WARNS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Celliste Hanneke Rouw heeft samen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk voor deze middag een aansprekend programma samengesteld met stukken van diverse geliefde componisten. Na de Elegy van Fauré, een klaagzang voor cello en piano waarin wanhoop en hoopvolle herinnering elkaar vinden, spelen bei...

Lees meer

Celliste Hanneke Rouw heeft samen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk voor deze middag een aansprekend programma samengesteld met stukken van diverse geliefde componisten.

Na de Elegy van Fauré, een klaagzang voor cello en piano waarin wanhoop en hoopvolle herinnering elkaar vinden, spelen beide musici sonate Opus 40 van Shostakovich. Dit werk is een vroege manifestatie van zijn zoektocht naar eenvoudige expressiviteit. Het is geschreven in 1934, kort voordat hij in ongenade viel bij het Sovjet-bewind vanwege zijn als “te modern en decadent” betitelde opera ‘Lady Macbeth uit het district Mtsensk’.

Na de pauze brengen de musici een aantal kortere en lichtere stukken ten gehore, met een hoofdrol voor Vocalise (Op. 24, no. 14) van Rachmaninoff en cellosonate 2, Op. 58 (Allegretto Sherzando en Adagio) van Mendelssohn. Hij schreef deze sonate, die krachtiger en meer opgetogen is dan zijn eerdere werk, in de eerste helft van 1843. Uit deze periode dateren enkele van zijn beste werken, waaronder deze sonate. De muziek van deze componisten worden afgewisseld met Schumann (Abendlied), Saint-Saëns (Le Cygne) en Bloch (Prayer).

Sofia Vasheruk is geboren in Moskou en begon haar pianostudies op 4-jarige leeftijd. Ze studeerde in 2007 cum laude af aan het Chopin College in die stad en zette haar studie in Nederland voort. In 2014 studeerde ze cum laude af aan ArtEZ Conservatorium in Zwolle ( www.vasheruk.com )

Hanneke Rouw is op 8-jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ze studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven en liet zich inspireren door internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma ( www.hannekerouw.com )

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 12 juni 2022 : 14:30 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

Waar is het?

Dorpscultuurhuis De Spylder
Buorren 23
8721 GM WARNS
0515 580521
www.despylder.nl
spyldercultuur@despylder.nl