Hannes Minnaar - Sjostakovitsj en Chopin

26 november, d'Rentmeester in VALTHERMOND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Pianorecital van meesterpianist Hannes Minnaar Op zaterdag 26 november is er weer een concert van Klassiek in’t Veen. Niemand minder dan de wereldberoemde Nederlandse pianist Hannes Minnaar speelt dan muziek van Sjostakovitsj en Chopin. Hannes Minnaar wordt door pers en publiek beschreven als een p...

Lees meer

Pianorecital van meesterpianist Hannes Minnaar

Op zaterdag 26 november is er weer een concert van Klassiek in’t Veen. Niemand minder dan de wereldberoemde Nederlandse pianist Hannes Minnaar speelt dan muziek van Sjostakovitsj en Chopin.
Hannes Minnaar wordt door pers en publiek beschreven als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt. Minnaar won erkenning onder andere bij het Concours de Genève (2008, 2e prijs) en de Koningin Elisabethwedstrijd (2010, 3e prijs). Met die laatste prijs is hij een opvolger van Rian de Waal, die in 1983 prijswinnaar was. In 2016 kreeg Hannes Minnaar de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt.
Dit najaar kwam een nieuwe opname van de pianist uit met alle 24 Preludes en fuga’s van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975). Uit dit magistrale opus maakt de pianist een selectie voor zijn concert in Valthermond, die hij voor de pauze zal spelen.
Na de pauze speelt Hannes Minnaar de 24 Preludes van Frédéric Chopin (1810-1849). Deze intieme pianostukken schreef de Pools-Franse componist-pianist tijdens zijn verblijf op Mallorca. In ruim een half uur hoor je een grote muzikale verscheidenheid in stukken die soms maar een halve minuut duren.
Minnaar treedt als solist en met orkest op in heel Europa en daarbuiten. Herbert Blomstedt, Antony Hermus, Xian Zhang en Jirí Belohlávek zijn enkele van de dirigenten waarmee hij samenwerkte. Tevens is hij een gepassioneerd kamermusicus, onder andere in het Van Baerle Trio dat hij met Maria Milstein en Gideon den Herder oprichtte. Ook zijn solo-cd’s worden lovend ontvangen. Over zijn debuut-cd met werken van Rachmaninov en Ravel schreef het Britse vaktijdschrift Gramophone: “Hij is een overtuigend klankschilder en een vurig romanticus. Een natuurtalent met een gedurfde inslag.”

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 30.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 7.50 (4 t/m 15 jaar )

Toelichting: Vrienden € 25,-.

Waar is het?

d'Rentmeester
Zuiderdiep 279
7876 AP VALTHERMOND
0628976541
www.drentmeester.nl
info@drentmeester.n

€ 30,00