Hans van Manen 90

16 mei, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dans door Het Nationale Ballet. Op 11 juli 2022 wordt de absolute grootmeester van de Nederlandse dans, Hans van Manen, negentig jaar oud. Het Nationale Ballet viert dat uitgebreid met drie juwelen uit zijn omvangrijke oeuvre. Metaforen Hans van Manen 90 opent met Metaforen dat ruim 55 jaar gelede...

Lees meer

Dans door Het Nationale Ballet.

Op 11 juli 2022 wordt de absolute grootmeester van de Nederlandse dans, Hans van Manen, negentig jaar oud. Het Nationale Ballet viert dat uitgebreid met drie juwelen uit zijn omvangrijke oeuvre.

Metaforen
Hans van Manen 90 opent met Metaforen dat ruim 55 jaar geleden gelijk alle elementen van Van Manens meesterschap toonde, zoals zijn volstrekte helderheid in concept en bewegingstaal. Gaandeweg ontvouwt zich een geraffineerd vormenspel vol onverwachte wendingen.

Grosse Fuge
Van Manens sublieme choreografie Grosse Fuge, op Beethovens gelijknamige strijkkwartet, werd na de première in 1971 uitgeroepen tot “meest belangwekkende Europese ballet van het decennium”. Nog steeds heeft dit zinderende dubbelkwartet niets aan populariteit ingeboet. In de fuga zijn de spanningen complex en geladen; in de cavatina worden ze lyrisch omspeeld en opgelost. “Briljant en oogstrelend” en “een brok samengebalde energie” schreef de pers over recente uitvoeringen.

Concertante
Het slotballet Concertante (1994) op de muziek van Petite Symphonie Concertante van componist Frank Martin is een fascinerend, met humor en agressie doorspekt ballet. Het legt opnieuw getuigenis af van zijn geraffineerde eenvoud, visuele logica en muzikaliteit.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 16 mei 2022 : 20:15 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : € 39.50

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 39,50