Harddraverijen

17 augustus, Sportpark Eenrum in EENRUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Paarden draven in Eenrum! Na twee jaar Corona zullen de dravers op woensdag 17 augustus a.s. weer van start gaan op het gras van het sportpark aan de J.J. Willingestraat in Eenrum. Daarmee keert een stukje historie terug naar het dorp waar al vanaf 1957 gekoerst wordt. Na het sluiten van de drafb...

Lees meer

Paarden draven in Eenrum!

Na twee jaar Corona zullen de dravers op woensdag 17 augustus a.s. weer van start gaan op het gras van het sportpark aan de J.J. Willingestraat in Eenrum. Daarmee keert een stukje historie terug naar het dorp waar al vanaf 1957 gekoerst wordt.

Na het sluiten van de drafbaan in het Stadspark van Groningen leek drafsport in de provincie Groningen een verloren zaak maar een sport met een dermate rijke historie geeft zich niet zomaar gewonnen. Dankzij de samenwerking tussen de organisaties van de grasbaankoersen in Aduard en Eenrum staan er dit jaar toch weer twee meetings op het programma. In Aduard was de eerste meeting op woensdag 15 juni jl., terwijl de paarden het gras van Eenrum op woensdag 17 augustus as. aan zullen doen.
Naast de samenwerking tussen de besturen van Aduard en Eenrum is ook de introductie van het RBC (Regionaal Banen Circuit) een belangrijke impuls voor de drafsport op gras. Binnen het RBC werken de kleinere banen van Alkmaar, Joure, Eenrum, Emmeloord, Aduard en Hilversum samen en hieruit vloeien talloze nieuwe initiatieven voort. Een belangrijk gevolg van die initiatieven is dat de Nederlandse trainers weer massaal aanwezig zijn op de grasbanen in Nederland. Veel paarden, veel publiek, prachtige sport en een gezellige sfeer maken een bezoek aan de grasbanen tot een heerlijk dagje uit.

Eenrum staat binnen de drafsport hoog aangeschreven. Trainers en pikeurs reizen graag af naar het hoge noorden vanwege de uitmuntende verzorging en organisatie door de vrijwilligers in Eenrum. Ook het publiek komt in Eenrum volop aan haar trekken. Naast topsport organiseert het bestuur van Eenrum jaarlijks diversie publieksacties zoals een verloting waarbij talloze mooie prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is dit jaar een rondvlucht boven de provincie Groningen waarbij uiteraard ook over Eenrum gevlogen wordt.

Dit jaar is er ook weer een “eigenaar voor één dag”. Bij deze actie wordt een bezoeker voor één dag (mede)-eigenaar van een paard die tijdens de meeting ook echt aan een koers mee zal doen. De “eigenaar voor één dag” krijgt, net als de echte eigenaar, het door het paard gewonnen prijzengeld uitgekeerd. Dichter bij de sport kun je als bezoeker niet komen!

De koersen in Eenrum vinden plaats op woensdag 17 augustus as op het gemeentelijke sportpark aan de J.J. Willingestraat in Eenrum. De start van de eerste koers is om 16.00 uur en de entree is gratis.

Lees minder

Data en tijden

wo 17 augustus 2022 : 15:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Sportpark Eenrum
J J Willingestraat 2
9967 PB EENRUM

gratis