Harlem Lake

24 maart 2023, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Winnaars European Blues Challenge 2022 Lekker! Smelt invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King samen en uit de oven komt Harlem Lake. Een zeer talentvolle jonge band die in de media de hemel wordt in geprezen. Johan Derksen noemt ze on-Nederlands goed. Niet voor niets wonnen...

Lees meer

Winnaars European Blues Challenge 2022

Lekker! Smelt invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King samen en uit de oven komt Harlem Lake. Een zeer talentvolle jonge band die in de media de hemel wordt in geprezen. Johan Derksen noemt ze on-Nederlands goed. Niet voor niets wonnen ze dit jaar de European Blues Challange.

Het avontuur van Harlem Lake is gestart als de Dave Warmerdam Band. Nadat Dave als 16-jarige in Memphis in de halve finale van de International Blues Challenge iedereen verbaasde met zijn pianotalent, richtte hij zijn eigen groep op. Er werden de nodige speeluren gemaakt in overvolle kroegjes en op verschillende bluesfestivals. Na het uitbrengen van een sterk livealbum beloofde 2020 een volle agenda met grote festivals en tours door Duitsland en België. Door de pandemie werd alles geannuleerd. De ruimte die ontstond werd aangegrepen voor het schrijven van nieuw materiaal en de Dave Warmerdam Band werd omgedoopt tot Harlem Lake, een naam die direct refereert aan hun roots: de Haarlemmermeerpolder.

De debuutplaat ‘A Fool’s Paradise vol. 1’ bevat prachtig vormgegeven nummers met invloeden uit americana, rock en soul en enkele odes aan de blues. Het album werd gepresenteerd tijds hun show als voorprogramma van Walter Trout in een uitverkocht 013. In Iduna komen ze met een 8-koppige formatie de boel plat spelen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 24 maart 2023 : vanaf 20:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 18.00 € 16.00

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 18,00