Harlingen Ongeschut

10 september, Grachten binnenstad in HARLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Trossen los voor Harlingen Ongeschut! Niet voor niets wordt Harlingen "de voorstad van Londen" genoemd. Harlingen heeft een bedrijvige haven, prachtige grachten, monumentale panden en meerdere nostalgische bruggen. Varend zie je Harlingen op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten...

Lees meer

Trossen los voor Harlingen Ongeschut!

Niet voor niets wordt Harlingen "de voorstad van Londen" genoemd. Harlingen heeft een bedrijvige haven, prachtige grachten, monumentale panden en meerdere nostalgische bruggen. Varend zie je Harlingen op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten loopt.

Harlingen Ongeschut
Harlingen Ongeschut was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van 2012. Ruim 350 bootjes, in alle soorten en maten, gaven gehoor aan de oproep om mee te doen aan het nieuwe Harlinger evenement. Het werd een grootse, gemoedelijke en feestelijke vaartocht door de grachten van Harlingen.

Ongeschut 2022
Zaterdag 10 september staat Harlingen Ongeschut -het ‘avond- uurlijk’ vaarfestival voor open boten door de Harlinger grachten- op het programma. Speciaal voor dit festijn sluit het SAS, de toegangspoort naar de Waddenzee, gaan de binnensluizen open, zodat je een geweldig en uniek rondje Harlingen kan beleven.

Er-vaar mee met Harlingen Ongeschut!
‘Harlingen Ongeschut’ is lopend of op de fiets ook goed te doen. Tijdens de vaartocht wordt je verrast door verschillende muziek- en theatrale acts en beleef je de sprookjesachtige sfeer op het water. Een goede reden om ‘Harlingen Ongeschut’ te ervaren!

Bewoners & sfeer
Een verzoek aan alle bewoners en eigenaren van de schepen langs de route om een lichtpunt buiten langs de kade en/of in de bomen te plaatsen/hangen en de schepen te versieren. Als iedereen hieraan gehoor geeft dan wordt het vast en zeker een prachtig mooie, idyllische vaartocht door de grachten van Harlingen. We gaan voor een zwoele nazomerse avond met veel ‘sterren’!

Veiligheid
Aangezien ‘Harlingen Ongeschut’ ‘s avonds plaatsvindt dienen de deelnemende bootjes niet alleen ‘sfeervol’ maar is het voor ieders veiligheid ook verplicht om duidelijk verlicht te zijn, dragen kinderen en diegenen die niet kunnen zwemmen een zwemvest!

De verplichte vaarrichting (eenrichtingsverkeer)t: volgt tzt. Iedereen neemt uiteraard deel op eigen risico!

Start en Afsluiter
Alle deelnemende bootjes verzamelen tussen 20.00-20.15 uur (locatie volgt tzt). Tussen de opening (20.00 uur) en de slotact (rond 22.45 uur) wordt een verrassend cultureel programma door de Harlinger grachten neergezet! Zie daarvoor het programma!

Like www.facebook.com/Harlingenongeschut en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Harlingen Ongeschut!

'Harlingen Ongeschut' wordt mede mogelijk gemaakt door hulp vanuit de gemeente Harlingen, financiers, artiesten, vrijwilligers en 'Maatjes'!

Allemaal een behouden vaart, graag tot ziens… óp en óm het water van prachtig Harlingen!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 september 2022 : vanaf 20:00

Waar is het?

Grachten binnenstad

8861 EJ HARLINGEN