Hayo Boerema

31 juli, Petruskerk in LEENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert door Hayo Boerema, organist Laurenskerk te Rotterdam m.m.v. dubbelkwartet uit Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandermaker. Orgelconcert 31 juli De ‘Grote Orgelmis’ van Bach Voor de tweede maal dit orgelseizoen staat in Leens de Grote Orgelmis van Bach op het programma. Het woord Org...

Lees meer

Orgelconcert door Hayo Boerema, organist Laurenskerk te Rotterdam m.m.v. dubbelkwartet uit Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandermaker.

Orgelconcert 31 juli

De ‘Grote Orgelmis’ van Bach
Voor de tweede maal dit orgelseizoen staat in Leens de Grote Orgelmis van Bach op het programma. Het woord Orgelmis is er later pas opgeplakt, want Bach zelf noemde het omvangrijke werk gewoon Dritter Theil der Clavier Übung , waarbij, omsloten door een lang preludium en een fuga, diverse koraalbewerkingen (klein en groot) passend bij de delen van de Luhterse mis zijn gecomponeerd. Het bijzondere werk kwam in 1739 in druk, waardoor het een van de weinige composities van Bach was die in druk verscheen.
De concertgever zaterdag, aanvang 20.00 uur, is de Rotterdammer Laurenskerkorganist Hayo Boerema. Hij is geboren en getogen in het Westerkwartier. Momenteel is Boerema bezig met het opnemen van het complete orgelwerk van Olivier Mesiaen op zijn imposante Marcussen-orgel.
Op het concert worden voorafgaand aan de koraalbewerkingen de koraalzettingen gezongen door een dubbelkwartet uit de Laurenscantorij onder leiding van Wieger Mandemaker.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 31 juli 2021 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 12.50
Kinderen : Gratis (t/m 11 jaar)
CJP : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.hinszorgelleens.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Petruskerk
Zuster A. Westerhofstraat 8
9965 PJ LEENS
www.hinszorgelleens.nl
scriba@leens.gkv.nl

€ 12,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader