Hebben Forum en Oostwand het gehoopte resultaat opgeleverd?

17 mei, Doopsgezinde Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de afgelopen jaren is de Oostzijde van de Grote Markt is volledig veranderd. Een nieuw iconisch gebouw is verrezen: het Forum Groningen. De vernieuwing van de Oostwand is gereed. Tijd voor bezinning. Zijn de Stadjers tevreden met het Forum, de nieuwe Oostwand en de Nieuwe Markt? Is het geworden ...

Lees meer

In de afgelopen jaren is de Oostzijde van de Grote Markt is volledig veranderd. Een nieuw iconisch gebouw is verrezen: het Forum Groningen. De vernieuwing van de Oostwand is gereed.

Tijd voor bezinning. Zijn de Stadjers tevreden met het Forum, de nieuwe Oostwand en de Nieuwe Markt? Is het geworden wat we ervan mochten verwachten na de jarenlange discussies die erover gevoerd zijn? Overtreft het resultaat misschien zelfs de verwachtingen?

De Vrienden van de Stad Groningen organiseren een paneldiscussie over het resultaat van alle vernieuwing. Welk resultaat hebben het Forum en de Oostwand opgeleverd voor bewoners en bezoekers van Groningen?

Paneldeelnemers:
Niek Verdonk
als stadsbouwmeester van Groningen direct betrokken bij de realisering van het project. Gaf samen met Erik Dorsman het boek Forum Groningen Gebouw, plein, stad (2022) uit.

Willem Smink
wethouder van Groningen ten tijde van de planvorming van het project

Erik Dorsman
secretaris Kwaliteitsteam Spoorzone, lid stadsredactie van GRAS, extern adviseur Atelier Stadsbouwmeester Groningen

Cor Wagenaar
hoogleraar architectuur en stedenbouw RUG. Publiceerde over het project

Piet Pellenbarg
emeritus hoogleraar economische geografie RUG. Was als lid van het Grote Marktberaad betrokken bij de voorbereidings- en inspraakprocedure van het project

Onder leiding van gespreksleider Eric Neef, voorzitter Vrienden van de Stad Groningen, gaan de paneldeelnemers met elkaar en het publiek in discussie.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 17 mei 2022 : 20:00 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Oude Boteringestraat 33
9712 GD GRONINGEN
050 3123053

gratis