Heeft de kerk toekomst?

4 oktober, Trinitas in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Heeft de kerk toekomst? En welke dan? Rikko Voorberg (theoloog, soms kunstenaar en als het niet anders activist), kent de vragen al vanaf zijn vroege studententijd. Hij studeerde in Kampen aan de Universiteit van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en werd opgeleid tot klassiek dominee. Dat is hij...

Lees meer

Heeft de kerk toekomst? En welke dan? Rikko Voorberg (theoloog, soms kunstenaar en als het niet anders activist), kent de vragen al vanaf zijn vroege studententijd.

Hij studeerde in Kampen aan de Universiteit van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en werd opgeleid tot klassiek dominee. Dat is hij allerminst geworden. In zijn visie ligt de toekomst van de kerk vooral buiten de kerk. Oftewel, je moet de kerk achter je laten om de kerk te vinden.

Als gemeentestichter en kerkpionier in het uiterst seculiere Amsterdam kent hij de enorme kloof tussen de kerkwereld van zijn jeugd en de goddeloze wereld van een drukke metropool. Wat heeft de kerk dan te doen? En is er nog een betere vraag te stellen dan de vraag of de kerk toekomst heeft?

In zijn lezing en het nagesprek op maandag vier oktober hoor je praktische ervaringen, tussentijdse conclusies, hoopvolle vergezichten en een concrete oproep aan het adres van mensen binnen en buiten de kerk.

Rikko Voorberg, 40, woont in Amsterdam, is bekend van de PopUpKerk, We Gaan Ze Halen, creatieve initiatieven als Lijdensweg West of de Biechttafel, ontving de Pax Vredesprijs afgelopen jaar en heeft een dagelijkse vroege-ochtend podcast ‘PopUpGedachtes’. Verder is hij regelmatig te zien en te horen op tv en radio.

Lees minder

Data en tijden

ma 4 oktober 2021 : 19:30 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Trinitas
Coehoorn van Scheltingaweg 1
8442 EZ HEERENVEEN
0513 623463

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader