Hel van Harkema

25 juni, Sportcomplex de Bosk in HARKEMA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Mountainbikesurvivaltocht. Op het parcours dwars door de prachtige Friese Wouden wachten de deelnemers 66,6 loodzware kilometers en zes uitdagende hindernissen. Voorzitter Pieter Siemen Spinder van de organiserende Stichting Recreatiesport Harkema vertelt enthousiast over de plannen. ,,We gaan er ...

Lees meer

Mountainbikesurvivaltocht.

Op het parcours dwars door de prachtige Friese Wouden wachten de deelnemers 66,6 loodzware kilometers en zes uitdagende hindernissen.

Voorzitter Pieter Siemen Spinder van de organiserende Stichting Recreatiesport Harkema vertelt enthousiast over de plannen. ,,We gaan er niet veel over verklappen wat de deelnemers allemaal te wachten staat maar ga er maar vanuit dat het zwaarder, uitdagender, natter, kouder en heter wordt dan ze ooit hebben meegemaakt.’’ De eerste editie stond al gepland voor 2020 maar toen gooide Corona roet in het eten. ,,Nu alles weer open gaat merken we dat iedereen weer volop zin heeft om leuke dingen te gaan ondernemen. De inschrijvingen stromen dan ook binnen’’, aldus Spinder. Tussen 9 en 10 uur kan er gestart worden op sportpark De Bosk in Harkema.

Het unieke aan de Hel van Harkema is dat de deelnemers onderweg verrast wordt met zes uitdagende hindernissen. Die zullen ervoor zorgen dat het angstzweet bij uitbreekt en misschien durven sommigen de hindernissen niet te nemen niet getreurd, er is altijd nog de chickenrun. Maar liefst zes hindernissen, vijf segmenten met tijdsregistratie, vier Strava segmenten en twee mogelijke tussenstops vormen de basis van de route van 66 km. In totaal een kleine 47 kilometer welke door professionele tijdsregistratie worden gemeten via een gepersonaliseerd stuurbordje. Er zullen langs de gehele route tientallen vrijwilligers aanwezig zijn om het aanwezige verkeer in goede banen te leiden. Er zijn diverse prijzen te winnen voor de deelnemers op basis van de in negen segmenten.

De Hel van Harkema is ook uitermate geschikt voor bedrijventeams die met elkaar de uitdaging aan willen gaan. Voor de verschillende arrangementen en informatie over inschrijving kan men terecht op de website www.helvanharkema.nl . Inmiddels hebben zich reeds een tiental bedrijventeams aangemeld Wie de hel overleeft kan aanschuiven bij de BBQ in Hell’s Plaza en daarna barst de afterparty los met een geweldige liveband en een feest-DJ.

Tijdens de Hel van Harkema is er ruim aandacht voor de jeugd. Voor de jeugd wordt de Borger Tegels & Sanitair Kidride georganiseerd. De Kidsride is een clinic die verzorgd wordt door het team van Jumbo Visma. De erkende trainers van de Jumbo Visma Academy nemen de kinderen mee in wat mountainbiken inhoudt en krijgen diverse tips om beter te gaan fietsen. Tijdens de clinic zijn er fietsen beschikbaar voor kinderen die niet een eigen mountainbike hebben. Kinderen die een eigen mountainbike hebben wordt verzocht om deze mee te nemen. Er wordt een uitdagend parcours uitgezet waar de deelnemers onder andere over een wipwap gaan fietsen, behendigheidsparcours gaan bedwingen en gaan slowbiken. De Borger Kidsride is er voor kinderen van 8 tot 15 jaar.

Opgeven kan via www.helvanharkema.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 juni 2022 : vanaf 9:00

Waar is het?

Sportcomplex de Bosk
De Bosk 20
9281 NR HARKEMA