Hemdykrintocht

3 september, Café De Freonskip in BLAUWHUIS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zaterdag 3 september is het weer zover! De start van de 7e editie van de Hemdykrintocht. Net als bij de vorige edities is start en finisch in Blauwhuis en zijn er onderweg verschillende activiteiten en mogelijkheden om te genieten van de mooie tocht. Er kunnen 3 afstanden gelopen worden; 10, 20 o...

Lees meer

Zaterdag 3 september is het weer zover! De start van de 7e editie van de Hemdykrintocht.

Net als bij de vorige edities is start en finisch in Blauwhuis en zijn er onderweg verschillende activiteiten en mogelijkheden om te genieten van de mooie tocht.

Er kunnen 3 afstanden gelopen worden; 10, 20 of 30 km.

De tocht gaat over de eeuwenoude, kronkelende Hemdyk, waarvan de oorsprong ligt in de 12e eeuw. De dijk is, net als de Slagtedyk, doelbewust als slaperdijk aangelegd. Een slaperdijk is een dijk die alleen dienstdoet als waterkering als de zeekering (wakedijk) het begeeft. De Hemdyk moest het gebied ten zuiden van de voormalige Middelzee beschermen tegen het binnenwater uit de veengebieden en de Zuiderzee. Geniet van de prachtige vergezichten, oude molens en mooie natuur.

Volg de ontwikkelingen rondom de Hemdykrintocht op www.hemdykrintocht.nl en onze facebookpagina. De kaartverkoop start in mei.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 september 2022 : 8:00 - 18:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Kinderen : Gratis (t/m 4 jaar)

Waar is het?

Café De Freonskip
Vitusdyk 15
8615 LL BLAUWHUIS
0515 579370