Henk de Vries

4 augustus in Catharinakerk in RODEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert op het Hinsz-orgel.

Henk de Vries (1979) heeft hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen bij Johan Beeftink en Theo Jellema en studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Tevens studeerde hij, als tweede hoofdvak, Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Hij heeft in 2008 zijn tweejarige orgelspecialisatie met zeer goed gevolg afgerond voor de titel ´Master of Music´. Dit deed hij bij Theo Jellema, Jos van der Kooy en Prof. Wolgang Zerer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg.

In 2011 is Henk Cum Laude afgestudeerd als Orgeladviseur aan de LOTO, de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur. Henk is als orgeladviseur lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON) en betrokken bij de Commissie Orgelzaken (COZ) van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in de PKN. Henk hoorde bij de eerste lichting adviseurs die bij Hobéon gecertificeerd waren. De uitreiking vond plaats bij de RCE in Amersfoort. In 2014 is Henk samen met collega adviseur Peter van Dijk uit Utrecht door Stichting Martinikerk Groningen benoemd als vaste orgeladviseur voor de historische orgels van de Martinikerk in Groningen.

Ook is Henk werkzaam binnen de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici, de KVOK. Hij is actief als voorzitter voor de provinciale afdeling Groningen en als een van de redacteuren Orgelbouwnieuws voor vakblad.

Links

www.hinszorgel-roden.nl www.henkdevries.info/over-mij.html

Data en tijden

vr 4 augustus 2017 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Toelichting: collecte bij de uitgang.

Waar is het?

Catharinakerk
Brink 8
9301 JL RODEN