Henk Helmantel

27 augustus t/m 3 september, Lambertuskerk in MENAAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 27 augustus en 3 september zijn in de Lambertuskerk van Menaam schilderijen te zien van Henk Helmantel, een van de bekendste hedendaagse realistische schilders van Nederland. Ze zijn afkomstig uit de collectie Ritsema. Al emigreerden ze 28 jaar geleden naar de Verenigde Staten om daar een bloei...

Lees meer

Op 27 augustus en 3 september zijn in de Lambertuskerk van Menaam schilderijen te zien van Henk Helmantel, een van de bekendste hedendaagse realistische schilders van Nederland. Ze zijn afkomstig uit de collectie Ritsema.

Al emigreerden ze 28 jaar geleden naar de Verenigde Staten om daar een bloeiend agrarisch bedrijf op te bouwen, de wortels van de familie Ritsema liggen in dezelfde Groningse klei als die van schilder Henk Helmantel. Toen ze afstand deden van een deel van hun bedrijf kwam er tijd voor het aanleggen van een kunstcollectie met de bekende stillevens en kerkinterieurs van Helmantel.

Een groot deel van de collectie is deze zomer te zien in het Ikonenmuseum Kampen, een selectie uit die expositie komt tijdens de laatste weekenden van het evenement Montmarte in Menaam naar de Lambertuskerk. Op deze zaterdagen zijn vijf lokale kunstenaars aan het werk in een pop-upatelier in de Terptuin bij de kerk en in jeugdgebouw It Ald Skoaltsje.

Lees minder

Data en tijden

za 27 augustus 2022 : 9:30 - 16:00
za 3 september 2022 : 9:30 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: vrijwillige bijdrage is welkom.

Waar is het?

Lambertuskerk
Skilpaed 2
9036 PJ MENAAM