Het Andersche diepje en geiten

16 juli, Locatie bekendgemaakt bij opgave in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandel mee door het Drentsche Aa landschap, het best bewaarde beekdallandschap van Noordwest-Europa. De Drensche Aa kent vele vertakkingen, waaronder de oostelijke arm het Andersche diep. Voordat we het beekdal in gaan, wandelen we door een agrarisch landschap met strakke grasvelden. In het beekda...

Lees meer

Wandel mee door het Drentsche Aa landschap, het best bewaarde beekdallandschap van Noordwest-Europa. De Drensche Aa kent vele vertakkingen, waaronder de oostelijke arm het Andersche diep. Voordat we het beekdal in gaan, wandelen we door een agrarisch landschap met strakke grasvelden.

In het beekdal van afwisselende hooi- en graslanden staan Charolais koeien vredig te grazen. We wandelen over zandpaden met veldbloemen en de wilde eetbare planten die we tegenkomen, gaan we ook proeven. Bovendien krijg je informatie over de eigenschappen van enkele planten. We wandelen langs een stiltebos, over beukenlanen, heide, steken het Andersche diep over en als we het beekdal verlaten, wandelen we naar het biologische geitenbedrijf van Ayla en Ger.

Ze vertellen ons over hun werkwijze en visie. Voor hen begint alles bij een gezonde bodem en zijn verschillende kruiden gezond voor geiten, goed voor de melk en dus voor een lekkere kaas. Dat de kazen lekker zijn, blijkt wel uit de gewonnen prijzen op internationale kaasconcoursen. Tijdens de vegetarische lunch met soep en brood op het erf van de boerderij, kun je de kazen zelf proeven.

Deelname bij opgave en betaling vooraf via info@noordnederlandtevoet.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 16 juli 2022 : 9:30 - 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 50.00