Het Aurora Festival

20 juli t/m 30 juli, Diverse locaties in NOORD-NEDERLAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kamermuziekfestival met kamermuziekconcerten op diverse karakteristieke locaties in Noord-Nederland. Programma op aurorafestival.nl. Peter de Grote Festival wordt Aurora Festival Het Peter de Grote Festival wordt het Aurora Festival. Aurora is een naam met voor het festival toepasselijke associatie...

Lees meer

Kamermuziekfestival met kamermuziekconcerten op diverse karakteristieke locaties in Noord-Nederland. Programma op aurorafestival.nl.

Peter de Grote Festival wordt Aurora Festival
Het Peter de Grote Festival wordt het Aurora Festival. Aurora is een naam met voor het festival toepasselijke associaties. Zo is Aurora de Romeinse godin van de dageraad die symbool staat voor een nieuw begin. Daarnaast is de Alcides Aurora een bijzondere vlindersoort. De vlinder is voor het festival al jaren een symbool van het ontpoppen naar een nieuwere versie van jezelf, zoals wij ook de jonge talenten in de Summer Academy helpen ontpoppen tot professionele musici.

Behalve de vele positieve reacties en suggesties van het publiek bij het zoeken naar een nieuwe naam waren sommigen ook bezorgd dat deze ontwikkeling zou kunnen leiden tot een cancel-cultuur van Russische muziek. Dit is niet aan de orde.

Het Aurora Festival doet Russische muziek en musici zeker niet in de ban. Talloze componisten en musici werden in de Sovjet-Unie onderdrukt of vervolgd. Zij konden niet in vrijheid leven en werken. Ook in het tegenwoordige Rusland is dit helaas in snel toenemende mate het geval. Het festival heeft in de loop der jaren altijd veel aandacht aan hen en andere onderdrukte of vervolgde kunstenaars geschonken opdat hun stem gehoord kon worden. Het Aurora Festival zal dat in de toekomst nadrukkelijk blijven doen, ook waar het gaat om Russische musici en componisten. In de programmering van het festival zal altijd ruimte zijn voor Russische componisten, zullen Russische musici worden uitgenodigd etc. We hopen dat muziek de verschillen en conflicten overstijgt en dat het mensen samenbrengt.

Lees minder

Links