Het Gebint Kwintet - Josquin des Prez

9 oktober, Waterstaatskerk in BOVENSMILDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met een poëtisch concert presenteert Het Gebint Kwintet de renaissance-componist bij uitstek: Josquin des Prez (ca.1450-1521) De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het...

Lees meer

Met een poëtisch concert presenteert Het Gebint Kwintet de renaissance-componist bij uitstek: Josquin des Prez (ca.1450-1521)

De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het leven van Jezus en zijn moeder Maria. Josquin componeert in de traditie van gregoriaanse eenstemmige liederen. Hij vervolmaakt in een geheel eigen stijl deze eenstemmige liederen tot polyfone bouwwerken waarbij elke stem even belangrijk is. Het Gebint Kwintet brengt een keuze uit zijn vijfstemmig repertoire en plaatst deze composities in de huidige tijd door afwisseling met spoken word. De spoken word-teksten zijn geschreven door Sarah Pelupessy en Peter Veen. Ze worden door Sarah ten gehore gebracht.

Lees minder

Links

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 16 jaar)

Voorverkoop: https://www.cultuurpodiumbovensmilde.nl/reserveren/.

Waar is het?

Waterstaatskerk
Hoofdweg 186
9421 PD BOVENSMILDE

€ 10,00