Het gebroken brons en zoveel meer...

17 mei t/m 30 juni, KunstKamer Franeker in FRANEKER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

NIEUW vanaf 1 mei a.s. zijn de kunstproeverijen van Elske van de Sluis, Liesbeth Hensels, Bianca Schepers, Project Pekel, Janneke Rottier, Gerard Neijenhuis. Boeiende hedendaagse kunstmakers in verschillende stromingen die op hun eigen manier in verbinding staan met de natuur. De wandobjecten va...

Lees meer

NIEUW vanaf 1 mei a.s. zijn de kunstproeverijen van Elske van de Sluis, Liesbeth Hensels, Bianca Schepers, Project Pekel, Janneke Rottier, Gerard Neijenhuis.

Boeiende hedendaagse kunstmakers in verschillende stromingen die op hun eigen manier in verbinding staan met de natuur.

De wandobjecten van Elske van der Sluis geven haar zoektocht weer van het vastleggen van kleine vondsten uit de natuur. Verwondering wordt omgezet in sferische beelden waarin je kunt verdwalen in de lagen en texturen van de was.

Liesbeth Hensels maakt voornamelijk 3D objecten in steengoed. Haar inspiratie vindt ze in het strand en de zee. Puur, soms herkenbaar, soms abstract.

Nieuw zijn haar keramische wandobjecten. Kunstmaker Bianca Schepers staat bekend om haar grafische landschappen in de vele tinten zwart, wit en grijs. Het open en uitgestrekte gebied, wetmatig opgedeeld en gecultiveerd. Het vastleggen van de duizenden verhalen, herinneringen en gedachten liggen in elk landschap besloten. Bianca wil dit steeds opnieuw vastleggen, zoals een ‘still’ uit een film, maar dan op groot formaat doek.

Project Pekel is een installatie-project van twee kunstmakers: Bianca Schepers en Jochem Vos. De liefde voor de natuur en de fascinatie voor de vervreemde werkelijkheid vormen de basis voor dit project. In Project Pekel verenigen deze twee kunstmakers hun ervaringen en beeldtalen tot installaties met projecties.

Janneke Rottier heeft haar eigen manier om haar impressie te geven van lege landschapsruimten. In haar ‘verstilde landschappen’ is soms sprake van vervreemding van het landschap. Janneke Rottier danst op het doek met ingehouden kleuren en structuur.

Het ‘gebroken brons’ van kunstmaker Gerard Neijenhuis heeft een unieke beeldtaal. De fascinatie hoe de natuur alles wat leeft en niet leeft vormgeeft is de inspiratiebron van al zijn objecten. Door zijn zelf ontwikkelende methode ontstaan bijzondere structuren. Deze bijzondere structuren probeert hij te vangen in strakke gestileerde geometrische vormen waardoor hij een contrast creëert wat rust brengt in chaos.

Nog meer te zien kunstproeverijen van: Margriet Oomen, Luc Peters, Cecil Kemperink, Ank van Engelen, Dubbelop, Peter Koks, Fons Uytdehaag, Gígja Reynisdóttir, Yvonne van der Graaf, Rob van Deelen, Paula Valentim, Lydia Schröder, Marjo Wiltingh, Elbrich Wind-Wartena, Johan Bruinenberg, Marcel van Berkel, Peter van den Akker, Sikko de Vries [1944-2014], Henk de Leeuw den Bouter.

TIP: Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Vraag dan via onze website de nieuwsbrief aan. Ook kunt u ons blijven volgen op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Op onze website: www.kunstkamerfraneker.nl leest u meer over onze openingstijden, de gastkunstenaars en onze activiteiten. Rob van Deelen | Yvonne van der Graaf

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 juni 2022 : 10:00 - 17:00
di 28 juni 2022 : 10:00 - 17:00
wo 29 juni 2022 : 10:00 - 17:00
do 30 juni 2022 : 10:00 - 17:00

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: voel u vrij om uw waardering te geven in een financiële ondersteuning in onze waarderingspot op onze balie.

Waar is het?

KunstKamer Franeker
Harlingerweg 45
8801 PA FRANEKER
www.kunstkamerfraneker.nl
mail.kunstkamerfraneker.nl