Het Groot Dictee der Nederlandse Taal

26 november, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Is het apenpokken of apepokken, is het nu Oekraïnse of Oekraïense president? Moet er in een samengesteld woorden als stikstofdepositie of biosysteemvergoedingen nu wel of geen koppelteken? En is het eigenlijke Groninger mosterd of Groningse mosterd? Op zaterdag 26 november, live vanuit Wonderland ...

Lees meer

Is het apenpokken of apepokken, is het nu Oekraïnse of Oekraïense president? Moet er in een samengesteld woorden als stikstofdepositie of biosysteemvergoedingen nu wel of geen koppelteken? En is het eigenlijke Groninger mosterd of Groningse mosterd?

Op zaterdag 26 november, live vanuit Wonderland in het Forum, presenteren NPO Radio 1 en KRO-NCRV’s De taalstaat voor de vijfde keer Het Groot Dictee der Nederlandse Taal met als gastheer Frits Spits.

Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer leest het dictee voor dat is geschreven door Wim Daniëls. En met in de uitzending een live-optreden van de Nederlandstalige band Van Dik Hout, bekend van de Nederpopklassieker Stil in mij.

Dit jaar worden de pennen voor het dictee geslepen door luisteraars van De taalstaat en prominenten als tv-persoonlijkheid/operazangeres Francis van Broekhuizen, verslaggever en De slimste mens-finalist Bram Douwes, presentator Margriet Vroomans van KRO-NCRV’s De ochtend van 4, kinderboekenschrijfster Tosca Menten, schrijver/ de Volkskrant-columnist Bert Wagendorp en de stadsdichter van Groningen, Myron Hamming. Luisteraars van De taalstaat kunnen op 26 november meeschrijven vanuit huis tijdens de uitzending op NPO Radio 1, of vanaf de publiekstribune in de hal van het Forum.

De jury van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal bestaat uit Vibeke Roeper (directeur Genootschap Onze Taal), Kris van de Poel (algemeen secretaris Taalunie) en Ton den Boon (hoofdredacteur van De dikke Van Dale). De vorige editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal werd gewonnen door De taalstaat- luisteraar Suzanne Voets (foto), een 20-jarige student die slechts drie fouten had. Cabaretier Pieter Derks was de beste prominente deelnemer met maar vijf fouten.

Meedoen aan het dictee?
Bezoekers van het Forum kunnen live meedoen door aan te schuiven op de publiekstribune en met een koptelefoon op mee te schrijven. Gratis entree, vol is vol!

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt georganiseerd door NPO Radio 1 in samenwerking met KRO-NCRV’s De taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 11:00 - 13:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl

gratis