Het Land is niet ondankbaar

16 september t/m 26 september, Martinuskerk in HEMPENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Jan H. van der Zee exposeert een nieuwe serie landschapsschilderijen in het kerkje van Hempens. Onder de titel: 'Het land is niet ondankbaar'* exposeert Jan H. van der Zee (Terschelling 1942) een serie nieuwe olieverf schilderijen in het kerkje van Hempens. Een serie waarin de schilder zijn visie ...

Lees meer

Jan H. van der Zee exposeert een nieuwe serie landschapsschilderijen in het kerkje van Hempens.

Onder de titel: 'Het land is niet ondankbaar'* exposeert Jan H. van der Zee (Terschelling 1942) een serie nieuwe olieverf schilderijen in het kerkje van Hempens. Een serie waarin de schilder zijn visie over het landschap in het algemeen en dat van Friesland in het bijzonder nie onder stoelen of banken steekt. Een titel als : 'Monsanto Sunrise' zegt iets over de benadering van het landschap door de kunstenaar.

Bij zijn laatste tentoonstelling in Dokkum presenteerde hij een serie grote tekeningen over zijn geliefde Friese landschap: vol ligboxstallen ,voedersilo's en een enkele eenzame koe.
Na een lange afwezigheid laat hij nu een serie nieuwe 'Landschapsschilderijen' zien, waarin hij zijn visie over het landschap in het algemeen en het Friese landschap in het bijzonder, niet onder stoelen of banken steekt. Met een kritisch oog schildert hij de gramschap van zich af. Met titels als ' Monsanto Sunrise' en 'Vert Emeraude, grijze klei en Monsanto bruin' geeft hij vorm en kleur aan zijn visie.

De tentoonstelling 'Het land is niet ondankbaar'* is te bezichtigen op 16-17-18-19 en 23-24-25-26 september, steeds van 15.00 tot 19.00 in het kerkje van Hempens, Skoalledyk..

*Met toestemming van de erven Bob den Uyl.

Lees minder

Data en tijden

donderdag 16 september 2021 t/m zondag 26 september 2021

zondag : 15:00-19:00
donderdag : 15:00-19:00
vrijdag : 15:00-19:00
zaterdag : 15:00-19:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Martinuskerk
Skoalledyk 40
9086 CB HEMPENS

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader