Het orkest van de Veenkoloniën - Het verhaal van de Veenkoloniën

9 oktober, De Tamboer in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het orkest van de Veenkoloniën ( VKSO) bestaat 12,5 jaar! Om deze feestelijke reden heeft het orkest een bijzonder programma samengesteld. Zorgvuldig geselecteerde muzikale hoogtepunten uit dit 12,5 jarig bestaan, samen met de première van de uitvoering van het eerste deel van de vijfde symfonie, d...

Lees meer

Het orkest van de Veenkoloniën ( VKSO) bestaat 12,5 jaar!

Om deze feestelijke reden heeft het orkest een bijzonder programma samengesteld. Zorgvuldig geselecteerde muzikale hoogtepunten uit dit 12,5 jarig bestaan, samen met de première van de uitvoering van het eerste deel van de vijfde symfonie, de Sinfonia Epica, van de Stadskanaalster componist Cornelis Dopper vormen de kern van het programma.

Het verhaal van de Veenkoloniën
De symfonie en de ‘highlights’ van het orkest - nauw verbonden met de geschiedenis van de Veenkoloniën - : delen uit de Saffraansymfonie, de opera Veendammer Wind en de indrukwekkende muzikale geschiedenis van onze Joodse Streekgenoten zullen worden uitgevoerd door orkest en groot koor met een keur aan bekende solisten die al eerder in het bestaan van het VKSO acte de préséance hebben gegeven.

Solisten
Falco van Loon
Martijn Sanders
Carina Vinke
Hanneke Tichelaar
Bert Hadders
Het Bolotny Trio
Sandip Bhattacharya
Tarun Bhattacharya
Jan Kuiper.
De werken zullen worden omlijst met verhalen uit de culturele historie van de Veenkoloniën, verteld door Beno Hofman. Het VKSO, het VKSO-projectkoor, het Chor des Musikverein Meppen (Dtsl) en de solisten staan onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher. Een imposant programma rond de geschiedenis van onze eigen regio!

Meer weten? Check www.vkso.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 9 oktober 2022 : vanaf 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 25.00

Waar is het?

De Tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA HOOGEVEEN
0528 280180
www.detamboer.nl
info@detamboer.nl

€ 25,00