Het puberbrein

14 september, Bibliotheek Drachten | Smallingerland in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Dr. Aletta Smits. Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom komen ze te laat op hun stage? Waarom besluiten ze al na drie weken om weer een andere studie te doen? Of ze nu 12 of 20 zijn (ze zullen het zelf niet willen horen, maar tot hun 25ste is het brein van pubers in ontwikkeling en...

Lees meer

Lezing door Dr. Aletta Smits.

Waarom maken ze hun huiswerk niet?
Waarom komen ze te laat op hun stage?
Waarom besluiten ze al na drie weken om weer een andere studie te doen?

Of ze nu 12 of 20 zijn (ze zullen het zelf niet willen horen, maar tot hun 25ste is het brein van pubers in ontwikkeling en zijn ze - wetenschappelijk gezien - onvolwassen), pubers voelen voor volwassenen vaak als een vreemde levensvorm.

Pubers lijken niet vatbaar voor de meest logische argumenten, ze maken onnavolgbare keuzes en roepen - naast wat nostalgie - vaak wrevel en onbgegrip op: waarom komen ze niet uit bed, waarom denken ze nergens aan, waarom zijn ze zo wispelturig, waarom zetten ze niet uit zichzelf hun pet af, waarom zijn ze aan hun mobiele telefoon vastgekit, waarom hebben ze altijd een weerwoord, waarom hebben ze niet gewoon op tijd hun spullen af?

Er is recent van alles over het puberbrein bekend geworden. Tijdens deze lezing zet Dr. Aletta Smitszet het voor u op een rij en geeft op humoristische wijze antwoord op voorgaande vragen.

Voor wie?

Voor mensen die aan pubers lesgeven.
Voor mensen die pubers begeleiden als stagiaires.
Voor mensen die pubers thuis hebben en zich vertwijfeld afvragen of het ooit gaat lukken ze voor 12 uur uit bed te krijgen.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 14 september 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 9.50

Toelichting: Leden € 7,50.

Waar is het?

Bibliotheek Drachten | Smallingerland
Museumplein 1
9203 DD DRACHTEN
www.bibliotheekdrachten.nl

€ 9,50