Het Tuinfeest

29 mei, Theater De Bres in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Gribelaslysla is een nieuw theatergezelschap in Leeuwarden met oude bekenden. Theatermaken is voor ons een Lust en een Noodzaak, waarin een onvermoeibaar streven naar Diepere Inzichten hand in hand gaat met Humor, Plezier en een prettige Gestoordheid. In het voorjaar van 2022 schudden we het somber...

Lees meer

Gribelaslysla is een nieuw theatergezelschap in Leeuwarden met oude bekenden. Theatermaken is voor ons een Lust en een Noodzaak, waarin een onvermoeibaar streven naar Diepere Inzichten hand in hand gaat met Humor, Plezier en een prettige Gestoordheid.

In het voorjaar van 2022 schudden we het sombere corona-tijdperk van ons af met een Variété Matinee op een vijftal zondagmiddagen in De Bres onder de naam: Het Tuinfeest. Dat doen we met steeds andere gasten: theatermakers, dansers, dichters, performers, muzikanten, rappers, goochelaars, enzovoort.

Elke middag begint met een aflevering van De Tuintjes, gespeeld door Gribelaslysla zelf. Drie tuinlieden, bespiedt door een markies en een geitje, leveren vanaf hun eigen lapje grond slag in de strijd om een zinvol bestaan.

Wie zijn wij?
Marjolijn Brouwer, Peter Toen, Gonneke van Hoesen Korndorffer en Volker Hanke spelen al jaren in diverse gezelschappen. Hans Brans regisseert De Tuintjes. De dagregisseur van het Variétee Matinee is Luuk Eisema.

De gasten op zondag 27 februari
Els Doekes heeft een voorliefde voor Zweedse muziek en dans. Zij speelt magische wijsjes op instrumenten waar u nog nooit van gehoord heeft.

De Kompanen. Schilder Rudi Stuve en muzikant Sake Hijlkema gaan een eigenaardige confrontatie aan tussen verf en muziek.

Thijs Meester is acteur, maar ook zanger. Hij brengt een Russische hit ten gehore die even oorverdovend als hardnekkig is.

Joris Collier en Gerdie de Jong voeren een performance op die wat met dieren te maken heeft, maar dan zonder misbruik.

Waar en wanneer?
De speeldata zijn op 27 februari, 27 maart, 1 mei, 29 mei en 28 juni. Aanvang om 15:00 uur, inloop om 14.45 uur. Toegang € 10,-. Kaarten zijn te bestellen via De Bres website theaterdebres.nl.

Belangstelling?
Artiesten en kunstenaars die belangstelling hebben voor deelname aan een van de overige zondagmiddagen zijn van harte welkom. Vooral de jongere generatie bieden wij graag een podium.

Lees minder

Data en tijden

zo 29 mei 2022 : vanaf 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Waar is het?

Theater De Bres
Schoolstraat 4
8911 BH LEEUWARDEN
058 2893966
www.theaterdebres.nl
info@theaterdebres.nl

€ 10,00