Het WK van 1974

4 november, Cultuurhuis De Klinker in WINSCHOTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Theatercollege met Wim van Hanegem, Johnny Rep en Wim Rijsbergen. Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de b...

Lees meer

Theatercollege met Wim van Hanegem, Johnny Rep en Wim Rijsbergen.

Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen, maar het liep anders. Toch gaat het WK van 1974 als ‘iconisch’ de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand.

47 jaar later komt het in de setting van het theater tot een unieke herbeleving. Onder leiding van presentator Eddy van der Ley nemen drie spelers van toen, Wim van Hangem, Johnny Rep en Wim Rijsbergen, de bezoeker - mede aan de hand van beelden - mee op een sentimental journey. We gaan terug naar het WK van 1974. Roepen het gevoel van destijds weer op. En krijgen verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale.

Na de pauze is er voor de bezoekers alle gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er een meet & greet met de topvoetballers van weleer. Dit theatercollege zorgt ervoor dat de bezoeker met een goed gevoel huiswaarts keert.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 4 november 2021 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Cultuurhuis De Klinker
Mr. D.U. Stikkerlaan 251
9675 DG WINSCHOTEN
0597 700270
www.indeklinker.nl
info@indeklinker.nl

€ 17,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader