Het WK van 1974

20 mei, Rabo Theater De Meenthe in STEENWIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Theatercollege met Willem van Hanegem, Johnny Rep en Wim Rijsbergen. Het iconische WK van 1974 in West-Duitsland krijgt een unieke herbeleving in het theater. Drie basisspelers van toen, aanvaller Johnny Rep, verdediger Wim Rijsbergen en middenvelder Willem van Hanegem, kijken onder leiding van pre...

Lees meer

Theatercollege met Willem van Hanegem, Johnny Rep en Wim Rijsbergen.

Het iconische WK van 1974 in West-Duitsland krijgt een unieke herbeleving in het theater. Drie basisspelers van toen, aanvaller Johnny Rep, verdediger Wim Rijsbergen en middenvelder Willem van Hanegem, kijken onder leiding van presentator/bedenker Eddy van der Ley terug op het toernooi dat Oranje eeuwige roem opleverde, maar net geen wereldtitel.

Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen, maar het liep anders. Toch gaat het WK van 1974 als iconisch de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand. 47 jaar later komt het toernooi in de setting van het theater tot leven.

Johnny Rep, Wim Rijsbergen en Wim van Hanegem nemen de bezoekers, aan de hand van beelden en uitgedaagd door Eddy van der Ley, mee op een sentimental journey. Ze geven verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale. Na de pauze is er voor de bezoekers gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er, voor zover de coronamaatregelen dat toelaten, een meet & greet met de topvoetballers van weleer.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 20 mei 2022 : 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 23.00

Waar is het?

Rabo Theater De Meenthe
Stationsplein 1
8331 GM STEENWIJK
0521 514004
www.demeenthe.nl
info@demeenthe.nl

€ 23,00