Het Zwanenkind

3 juli, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een spetterende sprookjes opera voor 5 zangers en piano met droevige en komische momenten. Het is een ideaal uitje voor het hele gezin om met de kinderen en opa en oma naar toe te gaan. De pianiste Rixt van der Kooij schreef de tekst en de muziek in de twee corona lockdowns. Het verhaal start met...

Lees meer

Een spetterende sprookjes opera voor 5 zangers en piano met droevige en komische momenten. Het is een ideaal uitje voor het hele gezin om met de kinderen en opa en oma naar toe te gaan. De pianiste Rixt van der Kooij schreef de tekst en de muziek in de twee corona lockdowns.

Het verhaal start met de heraut die verslag doet van de toestand in het land. De koningin is verdrietig want ze wil zo graag een kindje. Ze vraagt de goede fee om hulp. Zes maanden lang moet de koningin op een zwanenei passen. De koning vindt het maar een slecht plan.

Er wordt inderdaad een prinsesje geboren, maar als ze 18 jaar wordt, gaat het mis. Ze verandert in een halve zwaan. De koning laat haar opsluiten om haar te beschermen tegen de spot van de mensen. De prinses kan de eenzaamheid niet meer aan en vliegt weg. Welke zwaan in het land is nu de prinses? De prins moet iets bedenken om haar te vinden. Zou het lukken?

De uitvoerende jonge zangers studeren aan het Koninklijk Conservatorium of zijn pas afgestudeerd. De mezzosopraan Laetitia Sprij speelt de koningin die het heft in eigen handen neemt. Geert van der Kaaij, bas-bariton is de wat sullige koning. De alt Hella Termeulen zet een pittige goede fee neer. Doeschka van Ginkel, sopraan met Friese ‘roots’ is een ontroerende prinses en haar tegenspeler Max Bruins is tegelijkertijd een gevoelige en energieke prins. Hij speelt een dubbelrol want als heraut kondigt hij de drie aktes aan en is daarmee het ankerpunt in de voorstelling. De grappige regie is van Erik Slik die zijn sporen als tenor al ruimschoots verdiende. Rixt van der Kooij speelt de pianobegeleiding. Zij is afkomstig uit Hurdegaryp en als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium.

Het decor en de prachtige kostuums zijn gemaakt door leden van de Haagse Kunstkring.

De voorstelling is niet geschikt voor kinderen t/m 4 jaar.

Lees minder
€ 17,50

Het Zwanenkind

3 juli 2022 - Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Data en tijden

zo 3 juli 2022 : 15:30 - 16:45

Prijzen

Volwassenen : € 17.50
Kinderen : € 3.50 (t/m 12 jaar)

Toelichting: jongeren 13-21 jaar € 7,50.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 17,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen