Hier valt niets te halen

15 juli t/m 18 juli, Oude Suikerunie-terrein in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De locatievoorstelling Hier valt niets te halen laat zien hoe een grote groep Nederlanders achter het sociale vangnet vist 1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op met weinig geld. Groningen is, na Rotterdam, volgens het CBS koploper in de top 10 van armoede gemeenten. De Groningse regisseur Maa...

Lees meer

De locatievoorstelling Hier valt niets te halen laat zien hoe een grote groep Nederlanders achter het sociale vangnet vist


1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op met weinig geld. Groningen is, na Rotterdam, volgens het CBS koploper in de top 10 van armoede gemeenten. De Groningse regisseur Maarten Smit (Wabi Sabi) maakt er samen met Het Houten Huis en Peergroup de locatievoorstelling Hier valt niets te halen over. Op 12 juni gaat die in première op het Oerol Festival Terschelling.


Smit verzamelt waargebeurde verhalen en documentair materiaal om zijn voorstelling vorm te geven. Door zijn onderzoek te combineren met dans, theater en livemuziek wil hij laten zien wat het betekent om in Nederland met geldproblemen te leven.

‘Je bent op zoveel manieren afhankelijk van geld. Zonder geld ben je volgens een groot deel van de maatschappij mislukt, je hebt gefaald. Leven met geldproblemen heeft invloed op hoe je tegen jezelf aankijkt en hoe anderen jou zien. Er is weinig waardering voor degenen die echt in de problemen zitten, terwijl het naar mijn idee voor iedereen ergens herkenbaar is.

Met deze voorstelling wil ik laten zien wat er aan de hand is, maar ook benadrukken hoe sterk mensen zijn die met deze problematiek te maken hebben. Het vergt veel kracht en moed om met weinig geld te leven en om uit die situatie te komen. Daar ben ik door geraakt.’ vertelt Smit.


De voorstelling is een verzameling van scènes waarin een modderig decor, dans, spel en livemuziek samenkomen. Absurde beelden en serieuze verhalen vormen de basis, maar ook humor is een belangrijk onderdeel van het stuk.


Station Noord

Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Vanuit Station Noord wordt Maarten Smit ondersteund door Het Houten Huis en Peergroup.


Speeldata

11 t/m 19 juni - Oerol, Terschelling

24 en 26 juni - Zandzoom, Emmen

2 t/m 4 juli - FestiValderAa, Schipborg

16 en 17 juli - Vloeivelden (Suikerfabriek), Groningen.

(De kaartverkoop start vanaf mei)

Lees minder

Links

Data en tijden

do 15 juli 2021 : vanaf 20:00
za 17 juli 2021 : vanaf 20:00
zo 18 juli 2021 : vanaf 15:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Oude Suikerunie-terrein
Energieweg 10
9743 AN GRONINGEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader