Historische Rondvaarten

12 juli t/m 30 augustus, Haven in COEVORDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Historische Rondvaarten Coevorden in juli en augustus In samenwerking met de Havenvereniging organiseert ToReCo in juli en augustus historische vaartochten door de stad. Tijdens de rondvaarten wordt verteld hoe het water aan de geschiedenis van Coevorden is verbonden. Water heeft in Coevorden doo...

Lees meer

Historische Rondvaarten Coevorden in juli en augustus

In samenwerking met de Havenvereniging organiseert ToReCo in juli en augustus historische vaartochten door de stad. Tijdens de rondvaarten wordt verteld hoe het water aan de geschiedenis van Coevorden is verbonden.

Water heeft in Coevorden door de jaren heen een grote rol gespeeld. Tot ver in de negentiende eeuw waren de grachten bepalend voor de sterkte van de vesting. Later werden de omliggende waterwegen op het grachtenstelsel aangesloten en werd transport over water belangrijk in de ontwikkeling van Coevorden. Met de opkomst van transport over de weg verdween het scheepvaartvervoer naar de achtergrond.

Havenvereniging
In 1992 is de Havenvereniging Coevorden opgericht. De vereniging houdt zich onder andere bezig met het organiseren van nautische en sociale evenementen, waaronder eens per twee jaar de Historische Havendagen. Dit is, met zo’n 40.000 bezoekers, uitgegroeid tot een van de grotere evenementen in Coevorden. Daarnaast organiseert de Havenvereniging groepsvaartochten.

Kaarten
De rondvaarten in juli en augustus zijn op dinsdagmiddag: vertrek 13.15 uur vanuit de haven. Bij grote belangstelling start er ook om 14.30 uur en om 15.45 uur een rondvaart.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij TIP Coevorden in het Arsenaal en kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor kinderen tot 12 jaar.

Telefonisch reserveren kan bij ToReCo via 0524 – 525150.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 16 augustus 2022 : vanaf 13:15
di 23 augustus 2022 : vanaf 13:15
di 30 augustus 2022 : vanaf 13:15

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : € 3.00 (t/m 12 jaar)