uitverkocht

Hûnekop Festival

29 oktober, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Eindelijk weer een Hûnekopfestival! Eindelijk weer een Hûnekopfestival! Het laatste officiële Hûnekopfestival was in 2019, maar dit jaar zal het eindelijk weer heven in Poppodium Iduna te Drachten. Op 29 Oktober zal de Hûnekop een optreden geven van minstens twee uren met een fijne selectie uit het...

Lees meer

Eindelijk weer een Hûnekopfestival!

Eindelijk weer een Hûnekopfestival!
Het laatste officiële Hûnekopfestival was in 2019, maar dit jaar zal het eindelijk weer heven in Poppodium Iduna te Drachten. Op 29 Oktober zal de Hûnekop een optreden geven van minstens twee uren met een fijne selectie uit het eeuwig groeiende repertoire, waaronder natuurlijk hun laatste dikke hit “wy kam fram Fryslân”. Zoals gewoonlijk staan er weer meer toffe artiesten van Friese bodem op de bühne.
Eigenlijk is Iduna te klein voor het Hûnekopfestival, aangezien het al jaren binnen een mum van tijd is uitverkocht, maar dat geeft het ook altijd die unieke sfeer. De mensen die hier komen zijn de ‘die hard’ fans die op tijd een ticket weten te bemachtigen. Band en publiek staan altijd dicht bij elkaar en dat geeft het een familiair gevoel. Toch worden er ook plannen gesmeed voor een Hûnekopfestival XXL in 2023, zou het ze dan eindelijk gaan lukken?
Op 29 oktober zal er in de middag ook weer een klein akoestisch optreden plaats vinden voor de alle jongste hûnekop fans; de lollyfretters. Waarna de bandleden posters signeren die de kids mee naar huis mogen nemen.
Het avondprogramma bestaat uit optredens van Bildstar, een hardrockband van het bild natuurlijk met eigen werk, maar op het hûnekopfestival zullen zij ook een flink aantal rock covers ten gehore brengen. Fryske cult held gewoon Bram zal ook weer een greep doen uit zijn repertoire van nummers zoals “op de fiets nij harkema” en “het is weer feest in de tent”. Verder nog een gastoptreden van de nummer 1 van de Fryske top 100 2018; Oele Plop en na het optreden ven de Hûnekop nog een afterparty met Frerik de Swetser, die natuurlijk bekend is van de hit “iederien wurdt bekend behalve ik” en jaren deel uitmaakte van het feest duo The Spectacles. Frerik zal plaatjes gaan draaien, maar wie weet heeft hij zijn gitaar ook mee.
Al met al, een dagje vertier voor hûnekopfans jong en oud!!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 29 oktober 2022 : vanaf 20:00 ( uitverkocht )

Prijzen

Volwassenen : € 17.95

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 17,95