Hoe ga je om met kanker?

29 september, Het Behouden Huys in HAREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hoe ga je om met kanker? Met de onzekerheid na de diagnose of het oppakken van het leven na behandelingen? Hoe ga je om met kanker? Het Behouden Huys in Haren geeft regelmatig informatieavonden over kanker, de gevolgen daarvan en hoe er mee om te kunnen gaan. Cliënten, naasten, verwijzers en ander...

Lees meer

Hoe ga je om met kanker? Met de onzekerheid na de diagnose of het oppakken van het leven na behandelingen?

Hoe ga je om met kanker?

Het Behouden Huys in Haren geeft regelmatig informatieavonden over kanker, de gevolgen daarvan en hoe er mee om te kunnen gaan. Cliënten, naasten, verwijzers en andere belangstellenden kunnen zo op een vrijblijvende manier kennis maken met Het Behouden Huys.

Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, lijkt alle zekerheid verdwenen. Er komt veel op iemand af. Eerst de klap van de diagnose, dan de vaak ingrijpende medische behandelingen. En hoe verder daarna? Hoe ga je bijvoorbeeld om met lichamelijke veranderingen, met vermoeidheid of een onzeker levensperspectief? Niet alleen lichamelijk verandert er veel, maar ook sociaal en emotioneel. Hoe ga je daar mee om? Het Behouden Huys biedt mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten professionele behandeling voor de verwerking van kanker.

Programma

Een van de therapeuten van Het Behouden Huys belicht de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Wat gebeurt er met je en wat kun je zelf doen? En wat als je partner kanker krijgt, of je kind? De therapeut geef een rondleiding en een presentatie. Het zorgaanbod van Het Behouden Huys komt hierin naar voren. Er is hulp voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), partners, kinderen, gezinnen en nabestaanden. De therapieën zijn er in verschillende vormen: groepsgesprekken, individuele gesprekken, systeemgesprekken, beeldende therapie en lichaamsgerichte therapie. Ook huisbezoeken of beeldbelgesprekken zijn mogelijk als het niet meer mogelijk is om naar Haren of een van de andere spreekuur-locaties te reizen.

Daarnaast zal Gelske vertellen over zijn/haar eigen ervaring met Het Behouden Huys. Na afloop is er ruimte om in gesprek te gaan of vragen te stellen.

Inloop vanaf 19:30 uur

Lees minder

Links

Data en tijden

do 29 september 2022 : 19:45 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Het Behouden Huys
Rijksstraatweg 363a
9752 CH HAREN

gratis