Hoger dan de blauwe lucht.

21 mei, Adventskerk in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Drents Kamerkoor brengt onder de titel “Hoger dan de blauwe lucht” een verrassend programma, waarbij het werk van de componist Urmas Sisask het uitgangspunt is. Sisask schreef een groot oeuvre voor koor, en in zijn werken verbindt hij zijn interesse voor astronomie met zijn liefde voor muziek. ...

Lees meer

Het Drents Kamerkoor brengt onder de titel “Hoger dan de blauwe lucht” een verrassend programma, waarbij het werk van de componist Urmas Sisask het uitgangspunt is.

Sisask schreef een groot oeuvre voor koor, en in zijn werken verbindt hij zijn interesse voor astronomie met zijn liefde voor muziek. Op de banen van de planeten van het zonnestelsel baseerde hij een toongroep of toonreeks en daarop baseerde hij onder andere het Oremus en Agnus Dei. Door de opstapeling van deze tonen te combineren met klinkers ontstaat in het stuk Oremus een zeer harmonische sfeer, met veel boventonen!

Daarnaast zingt het koor werken van hedendaagse componisten als Elder, Hennagin en Lauridsen, maar ook Schütz en Schubert staan op het programma.

Het Drents Kamerkoor neemt u mee in de sfeer van een heldere sterrennacht, de opkomende zon en de schoonheid van de natuur!

En mocht u hierna zelf mee willen zingen met het Drents Kamerkoor, dan bent u welkom op onze open repetitie op woensdag 8 juni!

Het koor wordt begeleid op piano door Jan de Roos. De algehele muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent van het Drents Kamerkoor, Dick Dijk.Zaterdag 21 mei om 20.00 uur, Adventskerk Assen

Zondag 22 mei om 15.00 uur, Grote of Pancratiuskerk Emmen


Voor informatie en reservering: www.drentskamerkoor.nl

Kaarten ook verkrijgbaar voor aanvang in de kerk.

Sinds 1968 komen geoefende amateurzangers van Drenthe en direct daar buiten wekelijks bijeen om als Drents Kamerkoor zich te buigen over zes eeuwen prachtige koormuziek. Door de variatie in het repertoire van middeleeuwse tot hedendaagse componisten en van moderne madrigalen tot klassieke popsongs bereikt het koor steeds wisselende doelgroepen. De vele fraaie, oude kerkgebouwen in het Drentse land worden door het koor vanwege hun bijzondere sfeer en akoestiek daarbij veelvuldig gebruikt als concertruimte.

Sinds 1997 is Dick Dijk dirigent en muzikale inspiratiebron van het koor, hij is voortdurend op zoek naar bijzonder en boeiend repertoire. Dick Dijk daagt de zangers uit zich te ontwikkelen en werkt aan een goed klinkend, uitgebalanceerd koor. De zangers, die uit de provincie Drenthe en omstreken komen, werken aan de kwaliteit van het koor, door - naast de wekelijkse repetities - thuis te oefenen, tussendoor in kleiner verband te repeteren of door zangles te volgen. Kwaliteit staat voorop, maar plezier in het samen zingen en humor zijn ook zeer belangrijk!

Het koor repeteert wekelijks op woensdagavond in “De Voorhof” in Westerbork.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 17.50
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)

Voorverkoop: Reserveren via www.drentskamerkoor.nl.

Waar is het?

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR ASSEN
0592 357722
www.adventskerk-assen.nl
imeinardi@hetnet.nl

€ 17,50