Holland Baroque & 5 internationale solisten - Tranen van Brabant

25 maart 2023, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Passiemuziek uit de 17de eeuw. Holland Baroque ca. 12 musici Solisten: Hannah Morrison Camille Allérat Lucretia Starke Laura Lopes Ludmila Schwarzwalder Holland Baroque presenteert samen met vijf vrouwelijke solisten de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant. In dit ...

Lees meer

Passiemuziek uit de 17de eeuw.

Holland Baroque ca. 12 musici
Solisten:
Hannah Morrison
Camille Allérat
Lucretia Starke
Laura Lopes
Ludmila Schwarzwalder

Holland Baroque presenteert samen met vijf vrouwelijke solisten de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant. In dit programma hoort u een vrouwenkoor met passiemuziek zoals die in de kloosters geklonken heeft. Muziek tussen Aswoensdag en Pasen, veertig dagen met litanieën, Stabat Mater, barok, gregoriaans en andere werken van Benedictus à Sancto Josepho, Herman Hollanders en Carl Rosier.

In het Nederland van de 17de-eeuw trokken de protestanten aan het langste eind. De openbare katholieke eredienst werd vanaf 1648 verboden. Vooral in Brabant kwam dat hard aan. De katholieken trokken zich terug in schuurkerken en in door de protestanten gedoogde katholieke enclaves rond Gemert en Boxmeer. Benedictus Buns, Jan Baptist Verrijt en Carl Rosier schreven juist voor dit verborgen leven hun mooiste werken. Laat je verrassen door deze muziek uit het ‘Rome van Brabant’.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 maart 2023 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: www.harmonie.nl.

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl