Holland Baroque en Thomas Oliemans - Bach & Eisler - het paradijslijk geluk aan de overkant?

4 februari 2023, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klassiek. Holland Baroque, 15 musici & Thomas Oliemans, bariton Hanns Eisler: soldaat tijdens de eerste wereldoorlog, ontvluchtte Duitsland om via Parijs en Londen Los Angeles te bereiken. In 1948 wordt hij uit de VS gezet en dan staat Eisler in Oost Berlijn weer terecht op verdenking van foute mo...

Lees meer

Klassiek.

Holland Baroque, 15 musici & Thomas Oliemans, bariton

Hanns Eisler: soldaat tijdens de eerste wereldoorlog, ontvluchtte Duitsland om via Parijs en Londen Los Angeles te bereiken. In 1948 wordt hij uit de VS gezet en dan staat Eisler in Oost Berlijn weer terecht op verdenking van foute motieven. Afgesneden van zijn wortels, zoekend naar de zin(loosheid) van het bestaan, zette hij op onnavolgbare wijze de woorden van Brecht op muziek. In zijn liederen hoor je het ontheemde en zijn verlangen naar een betere wereld. Volgens Oliemans is de thematiek in Bachs ‘Ich habe genung’ teruggeworpen zijn op jezelf. Maar ook hoe moet je leven, hoe geef je zin aan je leven en wanneer heb je genoeg?

Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler. Het paradijselijke geluk lijkt bij beide componisten aan de overkant te liggen. Daar waar we niet zijn…

Thomas: “Wat ik fascinerend vind aan het samenbrengen van deze stukken van Bach en Eisler is de buitengewoon indringende en persoonlijke manier waarop ze beiden uiteindelijk een vergelijkbare thematiek behandelen.”

Bariton Thomas Oliemans begon dankzij de platencollectie van zijn vader als jongen mee te zingen met de grootheden van het Franse chanson. Inmiddels is hij een gevierd operazanger en te gast in de grootste operahuizen ter wereld. Hij heeft bewezen alles te kunnen: van opera tot chanson en van Schubert tot Bannink.

Thomas Oliemans sleepte november 2021 de VSCD Klassieke Muziekprijs in de wacht. Het juryrapport is lovend: “Thomas Oliemans is een van de inventiefste geesten die de afgelopen tijd zijn opgevallen. Met flair begeleidt hij zichzelf achter de piano, in het lastigste repertoire.”

Lees minder

Links

Data en tijden

za 4 februari 2023 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: www.harmonie.nl.

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl