Hollands Siberië

12 juni t/m 13 juni, Grote Kerk in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Mariët Meester incl. rondleiding met gids. Veenhuizen. Wie kent de grimmige verhalen niet? Strenge rangen en standen en afgesloten voor de buitenwereld. Urk op de hei. Mariët, zelf een Veenhuister, heeft enkele boeken geschreven over het leven in deze unieke rijkskolonie. Onder andere ...

Lees meer

Lezing door Mariët Meester incl. rondleiding met gids.

Veenhuizen. Wie kent de grimmige verhalen niet? Strenge rangen en standen en afgesloten voor de buitenwereld. Urk op de hei.

Mariët, zelf een Veenhuister, heeft enkele boeken geschreven over het leven in deze unieke rijkskolonie. Onder andere deze, Hollands Siberië, één van onze bijnamen.

Hoe kwam het boek tot stand en welke opmerkelijke ontdekkingen deed ze tijdens haar research en gesprekken met de laatste getuigen van met name die bijzondere periode rondom de Tweede Wereldoorlog? Eén belofte: het is bizar.

We ontvangen u in onze veel te grote, voormalige Katholieke Kerk waar zich al een zeer opmerkelijke geschiedenis heeft afgespeeld. U krijgt natuurlijk koffie en koek en na de lezing kunt u of met de gids meewandelen of zelf de speciaal voor dit evenement vormgegeven route lopen waarin u het verhaal, verrijkt met oude beelden, tot u krijgt.

Mocht de lezing niet door kunnen gaan ivm de dan geldende corona maatregelen dan krijgt u uiteraard uw geld terug minus de administratiekosten.

Reserveren via lezingeninveenhuizen.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 13 juni 2021 : 14:00 - 18:30

Prijzen

Volwassenen : € 24.99

Toelichting: incl.kopje koffie met iets lekkers; gratis parkeren; mocht de lezing niet door kunnen gaan i.v.m. de dan geldende corona maatregelen dan krijgt u uw geld terug minus de administratiekosten .

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Grote Kerk
Kerklaan 6
9341 AV VEENHUIZEN

Gerelateerde evenementen

Loader