Holt in het vierkant

29 april t/m 26 augustus in Martinikerk in FRANEKER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ieder jaar in de zomerperiode organiseert Anita van Os van Galerie de Roos van Tudor een tentoonstelling in de Martinikerk in Franeker. Dit jaar is er werk te zien van de leden van HOLT.

HOLT, wat hout betekent, is de vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers. De vereniging bestaat uit 21 kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De gemeenschappelijke noemer is de passie voor grafiek: ambachtelijke hoogdruktechnieken, zoals de houtsnede en de linosnede. De individuele stijlen en werkwijzen lopen erg uiteen: zowel abstract als figuratief, zwart-wit of kleurig, grof of juist heel fijn gesneden. Het is dan ook een heel gevarieerd geheel.

Met gutsen of een mesje worden delen van een plaat hout of linoleum weggesneden. De vlakken en lijnen die overblijven worden ingeïnkt en afgedrukt, zo ontstaat een houtsnede of linosnede. De hoogdruktechniek komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en werd in West-Europa vanaf de 16e eeuw gebruikt om teksten en illustraties te vermenigvuldigen.

Tegenwoordig wordt dit oude ambacht voornamelijk gezien als een kunstvorm met specifieke kenmerken en mogelijkheden. Opvallend in deze tentoonstelling is dat al het werk ingelijst is in vierkante lijsten, vandaar dat de tentoonstelling als titel heeft meegekregen: “HOLT in het vierkant” Naast prenten in wat gangbaardere formaten is er ook werk te zien van 100 x 100 cm.

Deze grote maat hebben de leden zichzelf als opdracht gesteld en iedereen heeft hier zijn eigen invulling aan gegeven. Veel leden hebben zich laten inspireren door de Martinikerk in Franeker.

Links

www.holthoogdruk.nl www.pkn-franeker.nl

Data en tijden

zaterdag 29 april 2017 t/m zaterdag 26 augustus 2017

zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Waar is het?

Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ FRANEKER
0517 383055

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen