Homecoming

21 juni t/m 25 september, Kunstruimte Zaailand in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

‘Homecoming’ is de elfde presentatie in de serie KOOKS in Kunstruimte Etalage Leeuwarden. Hiervoor selecteerde curator Adriaan Rees de jonge en talentvolle Khaddouj Barghout, die de zuidkant van het Zaailand verrijkt met een grote installatie. Barghout (Rotterdam 1999) tekent, schildert en tatoeëe...

Lees meer

‘Homecoming’ is de elfde presentatie in de serie KOOKS in Kunstruimte Etalage Leeuwarden. Hiervoor selecteerde curator Adriaan Rees de jonge en talentvolle Khaddouj Barghout, die de zuidkant van het Zaailand verrijkt met een grote installatie.

Barghout (Rotterdam 1999) tekent, schildert en tatoeëert. In haar surreële voorstellingen staat de vrouw centraal en vervlecht zij lust met horror. Haar fascinatie voor deze onderwerpen komt voort uit het verlangen naar seksuele vrijheid. Het vrouwelijk lichaam wordt door haar nadrukkelijk geportretteerd vanuit het vrouwelijk perspectief.

In Leeuwarden toont zij een gelaagd Noord-Afrikaans berglandschap met kleine nederzettingen, een poes en centraal twee figuren. Een vijfdelige tekening op papier met suggestieve bergen en heuvels is sensueel en prikkelend, mysterieus en verleidelijk. Opvallend is dat dit keer de ‘horror’ vrijwel afwezig is en er zelfs een vleugje humor valt te bespeuren. “Door middel van de 10 meter lange tekening wil ik de illusie creëren dat zich in de bergen tussen de kleurrijke ruïnes iets heel intiems afspeelt” , verklaart Barghout. “Vanaf de bergtoppen kun je voorzichtig afdalen naar het moment suprême. In het centrale deel, op de meest intieme spot, maak ik een poort met daarachter een kleurrijk en ambachtelijk Marokkaans interieur. Een klein warm plekje waar je thuis kan komen.“

‘Homecoming’ weerspiegelt een jonge vrouw die moedig haar eigen keuzes maakt, onderweg in een veranderende wereld waarin de vrijheid en positie van vrouwen op elk moment opnieuw gewogen wordt.

Kunstruimte Etalage Leeuwarden is een initiatief van Galerie de Vis in Harlingen. Sinds het Culturele Jaar 2018 is hier, schuin tegenover de ingang van het Fries Museum, werk van uiteenlopende kunstenaars te zien. De afgelopen jaren waren dat onder meer Gijs Frieling, Pepijn van den Nieuwendijk, de Chinese Huang Zaiyun, Joris Collier, Hermes Hamblok en recent keramiste Ingrid Mol.

Lees minder

Links

Data en tijden

dinsdag 21 juni 2022 t/m zondag 25 september 2022

zondag : 8:00-22:00
maandag : 8:00-22:00
dinsdag : 8:00-22:00
woensdag : 8:00-22:00
donderdag : 8:00-22:00
vrijdag : 8:00-22:00
zaterdag : 8:00-22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kunstruimte Zaailand
Zaailand 98
8911 BL LEEUWARDEN