Hoogeveense molens

26 november, Bibliotheek in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Jerry Vondeling schreef samen met Marga Zwiggelaar en Albert Metselaar hèt molenboek van Hoogeveen. Nooit eerder verscheen een zo uitgebreid en volledig overzicht van de Hoogeveense molengeschiedenis, dan met de verschijning van dit boek. Een molenaar en twee historici vonden elkaar op een kruispun...

Lees meer

Jerry Vondeling schreef samen met Marga Zwiggelaar en Albert Metselaar hèt molenboek van Hoogeveen.

Nooit eerder verscheen een zo uitgebreid en volledig overzicht van de Hoogeveense molengeschiedenis, dan met de verschijning van dit boek. Een molenaar en twee historici vonden elkaar op een kruispunt van hun gemeenschappelijke interesses en specialismen. Het werd een jarenlange samenwerking, want de individuele zoektochten moesten op elkaar worden afgestemd. Het leidde er ook toe dat de verschijning van het boek steeds weer werd uitgesteld. Kwaliteit is voor de schrijvers belangrijker dan snelheid. Het resultaat: een boek dat het molenerfgoed in Hoogeveen en omstreken over kan dragen aan een volgende generatie, die hopelijk weer nieuw aanvullend materiaal naar voren kan halen.

Tijdens deze bijeenkomst nemen Jerry en Albert het publiek mee in de molenwereld. Er wordt niet alleen uitleg gegeven over het molenwerk, ook is er volop aandacht voor de totaal nieuwe informatie op het gebied van de Hoogeveense molengeschiedenis.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 14:00 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Bibliotheek
Willemskade 27
7902 AV HOOGEVEEN
0528 293236

gratis