Hou(t) van Bomen, Bomen en hout in het wierden en terpengebied

1 juli t/m 31 oktober, Museum Wierdenland in EZINGE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Alles over hout en bomen, van archeologische vondsten tot kunst van o.a. Helmantel en Röling en design cq ambacht in hout. Bij het Groninger landschap denk je eerder aan weidsheid en ruimte, niet aan bomen. Waarom dan een tentoonstelling over bomen in Museum Wierdenland in Ezinge? Van oorsprong g...

Lees meer

Alles over hout en bomen, van archeologische vondsten tot kunst van o.a. Helmantel en Röling en design cq ambacht in hout.

Bij het Groninger landschap denk je eerder aan weidsheid en ruimte, niet aan bomen. Waarom dan een tentoonstelling over bomen in Museum Wierdenland in Ezinge?

Van oorsprong groeiden in het wierdengebied slechts enkele boomsoorten zoals de hazelaar en de vlier. Toch kent het wierdengebied behoorlijk veel archeologische vondsten van hout. Hoe dat hier is gekomen en waar het voor werd gebruikt is de basis van deze expositie. Van daaruit wordt er verder gekeken naar de rol van bomen in het Groninger landschap, de uiteenlopende visies daarop en de verschillende verwerkingsmogelijkheden.

Ook kan iedereen het werk van Groningse kunstenaars als Matthijs Röling, Henk Helmantel, Jos Mulders en Inka Markowski met als thema ‘Bomen en hout’ komen bewonderen. Net als het werk van ambachtslieden als Melle Koot, Tico Top en Van der Meulen klompenmakerij uit Eenrum.

Een ander bijzonder stuk is een boek uit de universiteitsbibliotheek met daarin een publicatie van de Groninger gedeputeerde staten uit 1659. Daaruit wordt duidelijk dat Groningers in de zeventiende eeuw zich al druk maakten over het behoud van bomen. De huidige standpunten hierover van organisaties als de Bomenridders en Staatsbosbeheer komen ook terug in de expositie.

Leerlingen van de basisschool ‘Op Wier’ hebben in samenwerking met kunstenaar Koos Buist hun leven in jaarringen weergegeven en hun eigen bomen gemaakt. Dat heeft een prachtige kinderexpositie opgeleverd die volgende week met een officieel kindermoment wordt geopend!

De kinderexpositie blijft in beweging, kinderen vanuit het hele land kunnen deze aanvullen door hun eigen leven in jaarringen te maken en deze in te leveren bij het museum. Zo worden er steeds meer ‘bomen’ zichtbaar in museum Wierdenland.

Voor meer informatie mail naar: kunst@wierdenland.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

donderdag 1 juli 2021 t/m zondag 31 oktober 2021

zondag : 11:00-17:00
dinsdag : 11:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : € 6.00
Kinderen : Gratis (t/m 5 jaar)
Kinderen : € 2.50 (6 t/m 18 jaar )
CJP : € 2.50

Toelichting: donateurs en Museumjaarkaart gratis.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD EZINGE
0594 621524
www.wierdenland.nl
info@wierdenland.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader