geannuleerd

Humanistische geestelijke ondersteuning

22 juni, Duurzaamheidscentrum in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op Wereldhumanisme dag, spreekt Wiebe Arts, Humanistisch geestelijk verzorger bij Defensie, over zijn werk. Wiebe Arts, humanistisch geestelijk verzorger bij defensie gaat in op vragen over zijn eigen motivatie. Geestelijke verzorging bij Defensie, wat is dat? Waarom kiest Arts voor dit werk? En ho...

Lees meer

Op Wereldhumanisme dag, spreekt Wiebe Arts, Humanistisch geestelijk verzorger bij Defensie, over zijn werk.

Wiebe Arts, humanistisch geestelijk verzorger bij defensie gaat in op vragen over zijn eigen motivatie. Geestelijke verzorging bij Defensie, wat is dat? Waarom kiest Arts voor dit werk? En hoe geeft hij er als humanist invulling aan? Ook vertelt hij over dilemma’s waarmee militairen worden geconfronteerd en hoe zij omgaan met ingrijpende of schokkende ervaringen. Wat brengt de soms maandenlange scheiding van familie en vrienden teweeg? Krijgt de mens onder het uniform genoeg mogelijkheden om zichzelf te zijn en te blijven?

Door dáár te zijn waar de militairen zijn, maken geestelijk verzorgers deel uit van het verhaal. Zij zijn zo de laagdrempelige steun in de rug voor militair en thuisfront. “Je werkt bij een organisatie die het mandaat heeft om geweld uit te oefenen, maar je moet tegelijkertijd humanistische waarden uitdragen. Dat is wat het werk uitdagend en soms ook moeilijk maakt”, aldus Arts.

Met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, geïllustreerd met beelden uit binnen- en buitenland, zet Arts zijn werk uiteen én zet het ter discussie. Want er vallen best wel wat vragen te stellen over de aanwezigheid en taakinvulling van humanistisch geestelijk verzorgers bij Defensie. De aanwezigen worden dan ook uitgenodigd deel te nemen aan de discussieronde, waarbij verdieping, verbreding en uitwisseling voorop staan.

Na afloop kan men napraten onder het genot van een drankje. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Duurzaamheidscentrum Assen. We starten om 18:00 u., met een eenvoudige gezamenlijke maaltijd, waarna de lezing zal worden gegeven.

Aanmelden vooraf is nodig door een mail te sturen naar secr.hvassen@gmail.com.

Voor deelname wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de catering. Na aanmelding ontvangt u de nadere details van de bijeenkomst.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 22 juni 2021 : 17:30 - 22:30

Toelichting: ovb van corona maatregelen

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Toelichting: voor deelname wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de catering. Na aanmelding ontvangt u de nadere details van de bijeenkomst.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Duurzaamheidscentrum
Bosrand 2
9401 SL ASSEN
140592
www.duurzaamheidscentrum.assen.nl

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader