Hunebedden fietstocht

21 augustus, Locatie bekend gemaakt bij opgave in BORGER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Excursie Drents Landschap. Samen met Wolter ter Steege, gids Prehistorisch Drenthe voert de tocht door een prachtig stukje Hondsruggebied in de omgeving van Borger, Bronneger en Drouwen. Onderweg wordt regelmatig even stilgestaan bij verschillende hunebedden en ingegaan op allerlei vragen en them...

Lees meer

Excursie Drents Landschap.

Samen met Wolter ter Steege, gids Prehistorisch Drenthe voert de tocht door een prachtig stukje Hondsruggebied in de omgeving van Borger, Bronneger en Drouwen.

Onderweg wordt regelmatig even stilgestaan bij verschillende hunebedden en ingegaan op allerlei vragen en thema’s zoals: wie hebben ze gebouwd; hoe deden ze dat en van wat voor soort stenen; waar kwamen die keien vandaan; werden hunebedden alleen gebruikt om mensen te begraven of hadden ze mogelijk (ook) een andere functie; wat voor voorwerpen werden aangetroffen bij opgravingen; hoe komt het dat de meeste zo zwaar beschadigd zijn; waarom zie je er soms mensen met wichelroedes rondlopen (misschien is er tijd daarmee zelf even aan de slag te gaan).

De tocht is geschikt voor zowel gewone fietsen als elektrische fietsen (de snelheid wordt dan aangepast). De afstand is ca. 15 km.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via drentslandschap.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 21 augustus 2022 : 14:00 - 16:30