Hynstedei

2 juli, Merkebuorren in WIJNJEWOUDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tuipaardenconcours met tuig- en friesepaarden. We hopen dat alle beperkingen van Covid achter ons blijven liggen. Daarom is het zaterdag 2 juli aanstaande weer zover. Dan barst de strijd los in wel 24 rubrieken op het terrein aan de Merkebuorren dat door vlaggen wordt aangegeven. Een evenement voor...

Lees meer

Tuipaardenconcours met tuig- en friesepaarden.

We hopen dat alle beperkingen van Covid achter ons blijven liggen. Daarom is het zaterdag 2 juli aanstaande weer zover. Dan barst de strijd los in wel 24 rubrieken op het terrein aan de Merkebuorren dat door vlaggen wordt aangegeven. Een evenement voor de officieel geregistreerde tuigpaardrijders die aangesloten zijn bij Categorie 4 Noord, voormalig Taveno, één van de vele concoursen voor tuigpaarden in Noord Nederland. Ook de regionale rijders met Friese paarden zijn van harte welkom. Voor iedere groep zijn verschillende rubrieken.

De winnaars van elke rubriek worden beloond met een envelop met inhoud. En er is een rubriek voor tuigpaarden onder het zadel. Kinderen met hun pony rijden met een fantasievolle aanspanning (eventueel onder begeleiding) ook in een speciale rubriek met speciale prijzen.

De hele organisatie van dit festijn ligt in handen van een club vrijwilligers die met elkaar het bestuur van de Hynstedei vormen. Vele sponsors uit Wijnjewoude en omgeving maken dit mogelijk. Tussendoor wordt nog een verloting gehouden met zeer aantrekkelijke prijzen en zoals te verwachten zijn ook deze prijzen geheel belangeloos beschikbaar gesteld door de sponsors.

Tuigpaarden staan garant voor sfeer, emotie en strijd. Dat kan alleen maar vanwege de unieke kwaliteiten waarover de tuigpaarden beschikken en waarmee ze het publiek als het ware betoveren. “Het tuigpaard heeft een draf met veel zweefmomenten, een ruim wegzettend voorbeen, een hoge actie en een krachtig ondertredend achterbeen, gepaard met een fiere houding, mogelijk gemaakt door een lange, verticaal uit de borst komende hals” aldus een inspecteur van het stamboek.

U bent 2 juli aanstaande van harte welkom om te genieten van dit schouwspel, dat als cultureel erfgoed beschouwd kan worden, op het terrein aan de Merkebuorren dat via bewegwijzering aangegeven wordt. De Hynstedei begint om 12.00 uur. Entree is gratis.

Lees minder

Data en tijden

za 2 juli 2022 : 9:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Merkebuorren
Merkebuorren
9241 GG WIJNJEWOUDE