Iconen voor Geometer, een eerbetoon aan de natuur

4 september t/m 2 oktober, Werk- en presentatieruimte Phlox in HÚNS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Boekpresentatie en alle dertien werken uit de serie 'Iconen voor Geometer' van Pieter Dirk Torensma samen in Phlox. Decennialang werkt beeldend kunstenaar Pieter Dirk Torensma (1944) in bescheiden stilte aan een oeuvre waarin de natuur en de natuur- wetenschap samenkomen met het mystieke. Het onben...

Lees meer

Boekpresentatie en alle dertien werken uit de serie 'Iconen voor Geometer' van Pieter Dirk Torensma samen in Phlox.

Decennialang werkt beeldend kunstenaar Pieter Dirk Torensma (1944) in bescheiden stilte aan een oeuvre waarin de natuur en de natuur- wetenschap samenkomen met het mystieke. Het onbenoembare in de wereld wordt door hem met grote precisie verbeeld. Met natuurlijke pigmenten en eitempera als bindmiddel legt hij de natuur om hem heen vast, soms tot op microniveau. Liefdevol toont Torensma de symmetrie en voor de (her)kenner de esoterie die daarin schuilt. Al tientallen jaren werkt hij zo aan de serie 'Iconen voor Geometer, een eerbetoon aan de natuur', waar in september het gelijknamige boek over uitkomt.

Dertig jaar geleden raakte Torensma gefascineerd door de gulden snede en de onnavolgbare maatvoering in de natuur. 'Iconen voor Geometer' wil ons niet alleen ontvankelijk maken voor de geheimen die in die wetmatigheden schuilen, maar het is eveneens een stil protest tegen de verschraling van de biodiversiteit waar Torensma, ook als imker, dagelijks mee wordt geconfronteerd.

Werk- en presentatieruimte Phlox brengt voor het eerst alle dertien Iconen samen zodat de serie in zijn geheel is te bewonderen. Tijdens de opening op 3 september a.s. wordt het boek 'Iconen voor Geometer, een eerbetoon aan de natuur' gepresenteerd.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 2 oktober 2022 : 13:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Werk- en presentatieruimte Phlox
Húns 20
8832 KC HÚNS

gratis