Identity

4 september t/m 31 oktober, Heerenveen Museum in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ontdek de prijswinnende portretfoto's van Reiny Bourgonje. Voor het eerst zijn de portretten tegelijk te zien in Museum Heerenveen. Ontdek de prijswinnende portretfoto's van Reiny Bourgonje. De afgelopen jaren heeft de Heerenveense fotografe een indrukwekkend aantal prestigieuze (inter)nationale fo...

Lees meer

Ontdek de prijswinnende portretfoto's van Reiny Bourgonje. Voor het eerst zijn de portretten tegelijk te zien in Museum Heerenveen.

Ontdek de prijswinnende portretfoto's van Reiny Bourgonje. De afgelopen jaren heeft de Heerenveense fotografe een indrukwekkend aantal prestigieuze (inter)nationale fotografieprijzen gewonnen. Dit jaar nog werd Bourgonje genomineerd voor de Siena Creative Photography Awards. Uit tienduizenden inzendingen uit maar liefst 137 landen zijn twee portretten van Bourgonje geselecteerd. Voor het eerst zijn de prijswinnende portretten tegelijk te zien in Museum Heerenveen.

Identiteit
Bourgonje is een autonoom kunstenaar met portretfotografie als specialisme. Ze wordt geïnspireerd door de kunstgeschiedenis, maar bovenal door maatschappelijke thema’s als identiteit en afkomst. Bourgonje legt de werkelijkheid vast maar grijpt daarbij de mogelijkheid aan om het portret te ensceneren naar haar eigen concept.

Identiteit en afkomst komen vooral naar voren in haar portretten van adoptiekinderen. Deze kinderen hebben in hun jonge leven al veel meegemaakt. Ze zijn naast Afrikaans of Chinees ook Nederlands en tegelijkertijd Fries. Bourgonje laat de verschillende identiteiten van haar modellen in haar portretten doorschemeren. Door een zorgvuldige enscenering communiceert ze met de beschouwer. Haar portretten spreken tot de verbeelding, zijn herkenbaar en roepen emotie op.

Awards
Reiny Bourgonje, geboren en getogen in Heerenveen, gooide in 2012 het roer om, om zich volledig te kunnen richten op haar grote passie: fotografie. Sindsdien bouwt Bourgonje een sterke reputatie op in binnen- en buitenland. Dat blijkt uit het feit dat zij de afgelopen jaren een indrukwekkend aantal nationale en internationale prijzen op haar naam wist te schrijven.

De prijzenkast bevat onder andere de British Fine Art Photography Award 2021, de Italiaanse Siena Creative Photography Award 2021, de PIA d’or Talent Award 2019, de William Rutten Photography Award 2017 en de Vincent van Gogh Photo Award 2019. Alle prijswinnende werken zijn voor het eerst samen te zien op de tentoonstelling IDENTITY: portretten van Reiny Bourgonje. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 4 september 2021 t/m zondag 31 oktober 2021

zondag : 13:00-17:00
dinsdag : 11:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00
zo 5 september 2021 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 6.50
Kinderen : Gratis (t/m 5 jaar)
Kinderen : € 3.50 (6 t/m 17 jaar )

Toelichting: Museumkaart / Vrienden van het museum gratis .

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Heerenveen Museum
Minckelersstraat 11
8442 CE HEERENVEEN
0513 623408
www.heerenveenmuseum.nl
info@heerenveenmuseum.nl

Gerelateerde evenementen

Loader