IJe aans verteld

22 mei, Openluchttheater De Speulkoel in ANLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Verhalenvertellers van ‘Mien Westerkwartier’ vertellen hoe een romance kon uitmonden in een bloedbad. Een boeiende zondagmiddag in de open lucht. Het verhaal van IJe Wijkstra is wijd en zijd bekend. In januari 1929 bracht hij bij zijn woning aan de Snipperij nabij Kornhorn vier veldwachters om het ...

Lees meer

Verhalenvertellers van ‘Mien Westerkwartier’ vertellen hoe een romance kon uitmonden in een bloedbad. Een boeiende zondagmiddag in de open lucht.

Het verhaal van IJe Wijkstra is wijd en zijd bekend. In januari 1929 bracht hij bij zijn woning aan de Snipperij nabij Kornhorn vier veldwachters om het leven, die de opdracht hadden gekregen om zijn huisgenoot Aaltje op te halen voor een gesprek aan het gerecht in Groningen. Hoe kon dat zo erg uit de hand lopen in het doorgaans zo rustige Groninger Westerkwartier?

De vertellers en schrijvers van vertelcollectief Kom op Verhoal hebben zich over de gebeurtenis gebogen en gekeken naar de situatie in deze streek aan het begin van de 20-ste eeuw. Hoe zag het Westerkwartier er destijds uit, wie was de persoon IJe Wijkstra en wat was de aanleiding van het gerechtelijk bevel?

Bij een korte wandeling in het Speulkoelbos ontmoet u zes personen die deze gebeurtenis van diverse kanten belichten (in de streektaal) en laten zien in welke context het gebeuren plaats vond. Er is geen waarheid en geen oordeel, maar u zult zeker met eigen gedachten en vragen naar huis gaan.

Zes vertellers, die opgesteld staan op diverse locaties vertellen in de streektaal hun verhaal en het publiek loopt in groepjes van verteller naar verteller, waarbij het beeld steeds vollediger wordt.

De verhalen worden omlijst met passende accordeonmuziek.

Een boeiende zondagmiddag in de open lucht.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 22 mei 2022 : 14:30 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Toelichting: Vrienden Speulkoel € 7,50 .

Voorverkoop: reserveren kan door te mailen naar speulkoel@rondommagnus.nl.

Waar is het?

Openluchttheater De Speulkoel
Bosweg t.o. nr 1
9467 PN ANLOO