IJje aans verteld

29 mei, Boerderij familie Goldhoorn in TOORNWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vertelcollectief ‘Kom op Verhoal’ speelt de voorstelling ‘IJje aans verteld’, in deze voorstelling worden 8 verschillende vertellingen gedaan over het leven van IJje Wijkstra. IJe bracht in 1929 bij zijn huis vier veldwachters om het leven. De veldwachters kwamen zijn huisgenoot Aaltje halen voor ee...

Lees meer

Vertelcollectief ‘Kom op Verhoal’ speelt de voorstelling ‘IJje aans verteld’, in deze voorstelling worden 8 verschillende vertellingen gedaan over het leven van IJje Wijkstra. IJe bracht in 1929 bij zijn huis vier veldwachters om het leven. De veldwachters kwamen zijn huisgenoot Aaltje halen voor een gesprek bij de rechter in Groningen, omdat zij haar kinderen in de steek had gelaten en bij IJje was ingetrokken. Het fatale gebeuren trok door heel Nederland veel aandacht, maar er bleef ook veel onduidelijk omtrent de zaak en de persoon IJje Wijkstra.
De schrijvers en vertellers van Kom op Verhoal schreven 8 verhalen die, vanuit verschillend perspectief, vertellen over wat er gebeurde en over de persoon IJje. Het publiek hoort deze verhalen op 6 locaties in en rond de boerderij.
De voorstelling wordt verteld in het Westerkwartiers, de taal van de streek waar IJje geboren is.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 29 mei 2022 : 14:30 - 16:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.ticketkantoor.nl/shop/komo.

Waar is het?

Boerderij familie Goldhoorn
Oldenoordweg 12
9994 NC TOORNWERD

€ 10,00