IMOCG: Eerste ronde

2 augustus, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De eerste ronde van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) beslaat twee dagen. Op deze tweede dag spelen de twaalf kandidaten op het Martiniorgel. Zij spelen drie werken van respectievelijk Buxtehude, Ritter en J.S. Bach. Er wordt gespeeld in de ochtend en in de middag. Deze ro...

Lees meer

De eerste ronde van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) beslaat twee dagen. Op deze tweede dag spelen de twaalf kandidaten op het Martiniorgel. Zij spelen drie werken van respectievelijk Buxtehude, Ritter en J.S. Bach. Er wordt gespeeld in de ochtend en in de middag. Deze ronde is gratis toegankelijk voor het geïnteresseerde publiek.

De deelnemers zijn:
Anne Spink – Verenigde Staten
Daniel Seeger – Duitsland
Sunkyung Noh – Zuid-Korea
Ágoston Tóka – Hongarije
Leendert Verduijn – Nederland
Vladimir Skomorokhov – Rusland
Elena Maleva – Rusland
Ilaria Centorrino – Italië
Nicola Dolci – Italië
Diederik Blankesteijn – Nederland
Niels Adema – Nederland
Eri Takata – Japan

Zij hebben allemaal een strenge selectieprocedure doorlopen. De selectiecommissie bestaande uit Hayo Boerema, Stef Tuinstra en Theo Jellema heeft tientallen ingezonden geluidsopnames beluisterd op basis waarvan de meest getalenteerde organisten werden aangewezen.

Een internationale jury bepaalt welke zes deelnemers doorgaan naar de halve finale. De jury bestaat uit: Éric Lebrun (Frankrijk), Pier Damiano Peretti (Italië), Reitze Smits (Nederland), Nathan Laube (VS) en voorzitter Jean-Claude Zehnder (Zwitserland).

IMOCG 2022
Deze zomer vindt van 31 juli t/m 6 augustus de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. Uit de hele wereld komen jonge organisten naar de stad om te strijden om de winst. De stad Groningen is uniek door de vele fraaie historische orgels die ze telt: tijdens het concours wordt er op maar liefst vijf van deze prachtige instrumenten gespeeld. De IMOCG 2022 belooft een week vol prachtige muzikale hoogtepunten te worden. Met concerten door de internationale juryleden, acht masterclasses, een excursie naar de Fivelingo streek en natuurlijk de verschillende competitie-onderdelen.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 2 augustus 2022 : 10:00 - 13:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl