IMOCG: Halve finale

4 augustus, Lutherse Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcours halve finale. In de halve finale van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) spelen de zes overgebleven kandidaten op het barokorgel in de Lutherse Kerk. De deelnemers laten zich in deze ronde solistisch horen, samen met strijkers van het Luthers Bach Ensemble. Er...

Lees meer

Orgelconcours halve finale.

In de halve finale van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) spelen de zes overgebleven kandidaten op het barokorgel in de Lutherse Kerk. De deelnemers laten zich in deze ronde solistisch horen, samen met strijkers van het Luthers Bach Ensemble. Er wordt gespeeld in de middag en in de avond.

Het orgel in de Lutherse Kerk, dat Bernhardt Edskes in 2017 voltooide, is zeer geschikt voor samenspel met barokstrijkers en -blazers. Niet alleen bevindt iedereen zich vlak bij elkaar op de orgelgalerij, maar het orgel staat in kamertoon (a’= 415 Hz.) en is in een barokke stemming gestemd. De deelnemers mogen zich in deze ronde solistisch laten horen; zij spelen drie solowerken (van Buxtehude, Hanff en Purcell), plus een orgelconcert (van Stanley of Haydn) dat zij uitvoeren met het Luthers Bach Ensemble.

LET OP! Er zijn twee sessies: er wordt gespeeld in de middag en in de avond.

De drie beste organisten gaan door naar de finale in de Martinikerk, waar de internationale jury uiteindelijk bepaalt wie zich de winnaar van het concours mag noemen.

IMOCG 2022
Deze zomer vindt van 31 juli t/m 6 augustus de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. Uit de hele wereld komen jonge organisten naar de stad om te strijden om de winst. De stad Groningen is uniek door de vele fraaie historische orgels die ze telt: tijdens het concours wordt er op maar liefst vijf van deze prachtige instrumenten gespeeld. De IMOCG 2022 belooft een week vol prachtige muzikale hoogtepunten te worden. Met concerten door de internationale juryleden, acht masterclasses, een excursie naar de Fivelingo streek en natuurlijk de verschillende competitie-onderdelen.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 4 augustus 2022 : 16:00 - 18:00
do 4 augustus 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.imocg.nl.

Waar is het?

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
9711 KC GRONINGEN
050 3120376

€ 10,00