IMOCG: Orgelexcursie met Sietze de Vries

5 augustus, Transferium Kardinge in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een grote publiekstrekker van elk Groningen Orgelstad evenement is de orgelexcursie naar de regio, georganiseerd in samenwerking met Stichting Groningen Orgelland. Deze keer gaat de reis naar drie monumentale orgels in de Fivelingo-streek ten oosten van de stad Groningen. Met een touringcar bezoek...

Lees meer

Een grote publiekstrekker van elk Groningen Orgelstad evenement is de orgelexcursie naar de regio, georganiseerd in samenwerking met Stichting Groningen Orgelland.

Deze keer gaat de reis naar drie monumentale orgels in de Fivelingo-streek ten oosten van de stad Groningen. Met een touringcar bezoekt de groep het De Mare/Hinsz/Freytagorgel in de Petrus & Pauluskerk in Loppersum, het Hinsz-orgel in de Nicolaïkerk in Appingedam en het Lohman-orgel in de kerk in Farmsum. Met onderweg een lunch op het mooie landgoed Ekenstein.

De excursie wordt geleid door de organist Sietze de Vries die bekend staat om zijn grote kennis over de orgels en zijn boeiende manier van vertellen. Hij wordt vergezeld door streekhistoricus Reint Wobbes die tijdens de busreis meer zal vertellen over de geschiedenis van de kerken die bezocht worden.

Programma
10.30 vertrek vanaf P&R Kardinge
11.00 bezoek Petrus & Pauluskerk in Loppersum
12:15 vertrek naar Landgoed Ekenstein Appingedam
12.30 lunch in koetshuis van Ekenstein
13.30 vertrek naar Nicolaïkerk Appingedam
13.45 bezoek Nicolaïkerk
15.00 vertrek naar Farmsum
15.30 bezoek Farmsumer kerk
16.30 vertrek naar Kardinge
17.00 aankomst op Kardinge


IMOCG 2022
Deze zomer vindt van 31 juli t/m 6 augustus de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. Uit de hele wereld komen jonge organisten naar de stad om te strijden om de winst. De stad Groningen is uniek door de vele fraaie historische orgels die ze telt: tijdens het concours wordt er op maar liefst vijf van deze prachtige instrumenten gespeeld. De IMOCG 2022 belooft een week vol prachtige muzikale hoogtepunten te worden. Met concerten door de internationale juryleden, acht masterclasses, een excursie naar de Fivelingo streek en natuurlijk de verschillende competitie-onderdelen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 5 augustus 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 48.00 € 48.00

Toelichting: tickets voor deelname alleen te verkrijgen in de voorverkoop via de website www.imocg.nl.

Voorverkoop: tickets voor deelname alleen te verkrijgen in de voorverkoop via de website www.imocg.nl.

€ 48,00