In de ban van Schubert

17 september, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Larissa Groeneveld en het ADAM Quartet spelen Schubert’s strijkkwintet Stercelliste Larissa Groeneveld neemt het jonge frisse ADAM Quartet onder haar vleugels om de noten van Schubert’s beroemde strijkkwintet in C te kraken. Het strijkkwintet van Schubert werd gecomponeerd in de tijd waarin een t...

Lees meer

Larissa Groeneveld en het ADAM Quartet spelen Schubert’s strijkkwintet

Stercelliste Larissa Groeneveld neemt het jonge frisse ADAM Quartet onder haar vleugels om de noten van Schubert’s beroemde strijkkwintet in C te kraken.

Het strijkkwintet van Schubert werd gecomponeerd in de tijd waarin een tyfusepidemie in Wenen Schubert persoonlijk raakte. In combinatie met zijn syfilis werd hij ernstig ziek. De emoties die hij doormaakte in deze tijd komen verklankte hij in dit kwintet. De luisteraar zal dit in een nieuw, hedendaags licht kunnen horen.

ADAM Quartet over de aanstaande samenwerking: “Het is een grote eer om als jong opkomend strijkkwartet het prachtige strijkkwintet in C groot van F. Schubert, een ware parel in het kamermuziek repertoire, te mogen combineren met de ervaring en coaching van de befaamde celliste Larissa Groeneveld. Een podium krijgen met dit repertoire en de ervaring en expertise van L. Groeneveld biedt ons een hele waaier aan leerprocessen en ontwikkeling aan!”

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam maakt het kwartet sinds 2020 deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en tot nu toe masterclasses ontvingen van o.a. Marc Danel, Pavel Fischer, Dmitri Ferschtman en Luc-Marie Aguera. Het jonge ensemble trad al op tijdens de Strijkkwartet Bie?nnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni festival en in grote zalen zoals de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ‘t IJ, TivoliVredenburg en de MIRY concertzaal te Gent. Het ADAM Quartet is te gast geweest bij televisie- en radio- uitzendingen zoals Podium Witteman, AVROTROS spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het strijkkwartet stipendium van het Kersjes fonds.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de balkonscenes subsidie van Fonds Podiumkunsten.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 17 september 2021 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.79

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 15,79

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader