In goed sin is de bêste pronk

12 juni, De Tempelpleats in GREONTERP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kleinschalig muziektheater, eerbetoon aan boerenarbeider Gerben Rypma fan De Ryp, door Ben Brunt (bariton), Saskia Zoet (piano) en Douwe Kootstra (verteller). 'In goed sin is de bêste pronk' is een eerbetoon aan boerenarbeider Gerben Rypma fan De Ryp, achter Blauwhuis. Rypma was een kunstzinnig en ...

Lees meer

Kleinschalig muziektheater, eerbetoon aan boerenarbeider Gerben Rypma fan De Ryp, door Ben Brunt (bariton), Saskia Zoet (piano) en Douwe Kootstra (verteller).

'In goed sin is de bêste pronk' is een eerbetoon aan boerenarbeider Gerben Rypma fan De Ryp, achter Blauwhuis. Rypma was een kunstzinnig en wijs man. Bijzonder voor zijn tijd. Hij verdient een bijzondere voorstelling op een unieke plek, in de geest van wie hij was en hoe hij leefde.

Componist Feike van Tuinen uit IJlst werd geïnspireerd door de 'siswizen' fan Gerben Rypma. Hij maakte er passende melodieën op. Deze op muziek gezette siswizen vormen de basis van de muziektheatervoorstelling 'In goed sin is de bêste pronk’. Zanger is bariton Ben Brunt, pianiste is Saskia Zoet. Verteller Douwe Kootstra heeft zich verdiept in de dichter en schilder Gerben Rypma. In de voorstelling brengt hij hem voor het publiek tot leven.

De voorstelling vindt plaats op De Ryp, de plaats waar Rypma werd geboren, opgroeide en werkte. In 'zijn greide' komt een smûk theater waar het publiek rond melkerstijd één wordt met de omgeving en zich laat onderdompelen in wereld van Gerben Rypma.

Lees minder

Links

In goed sin is de bêste pronk


In goed sin is de bêste pronk


Data en tijden

zo 12 juni 2022 : 5:00 - 6:30
zo 12 juni 2022 : 16:30 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

De Tempelpleats
De Ryp 9
8658 LL GREONTERP
06 11641742
www.boerderijdetempel.nl
annewiep@mearmeimuzyk.nl

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen